“El ne higgyen senki semmit ezeknek a valós gazdasági helyzetről!”

Valóban veszteségesek Tiborcz szállodái? Több újság is arról cikkezik, hogy a vőgyerek szállodai vállalkozásai, pl. a turai vagy a tarcali kastélyszálló veszteségesen működnek. Gazdasági csőd helyzetről azért “hála Istennek” szó sincs, sőt.

Ebben az országban minden csak színjáték

De szólok, hogy aki itt megáll, az ne nevezze magát gazdasági újságírónak, mert nem tudja, hol él. Ebben az országban minden csak színjáték. A veszteség nem veszteség, a nyereség nem nyereség. Hanem az, amit Orbánék mutatni akarnak. Ezek mind “kezdő vállalkozások” a Hercegfi kezén. Van belőlük Mészárosnál is jó pár. De a való gazdasági helyzetet csak Orbánék tudják. Először is meg kell szerezni valamilyen gazdasági vállalkozást.

Aztán jön a NER maffia és ugrik a szállodája!

Van olyan jó ismerősöm, aki Balatonon üzemeltet szállodát és már korábban megfordult a fejében, hogy eladja, aztán a tőkéből csendesen eléldegél halálig. Ezért elkezdett utána nézni a reális árnak. Ekkor barátilag szólnak neki, hogy ne nagyon ugráljon, mert csak felhívja magára a figyelmet! Aztán jön a NER maffia és ugrik a szállodája! Mi veszteséges? Amiről Orbánék azt akarják, hogy könyv szerint az legyen. Pl. van egy jól működő üzem, szálloda stb. A NER kinézi magának és megkeresik a tulajdonost. Elmondják neki, hogy jó kiválasztású fotóik vannak arról, amikor a szeretőjével enyeleg vagy a fiú barátjával. Ha nem szeretné ezt a kislánya és a felesége kezében látni, akkor negyed áron adja oda a céget. Ha ez se használ, akkor keresnek vagy kreálnak egy bűncselekményt és ráruszítják a hatóságokat, ahogyan Bige Lászlóra is, akit a műtrágya cégétől akarnak könnyen gyorsan megszabadítani. Az estek 98 százalékában a delikvens megtörik hamar. Ha nem, akkor letartóztatják és lefoglalják a cégét stb.

De miért?

Aztán a nyereséges cég még az eredeti tulajnál vagy önkormányzatnál hirtelen veszteségessé válik. De miért? Mert nagy hitelt vett fel, amit törleszteni kell. Pl. egy biztosító azért vesz fel több milliárdos hitelt, mert az egész számítógépes rendszert, ami a legfontosabb munkaeszközük, teljesen lecserélik. Ehhez pedig sok pénz kell. A hitel felvétele folytán a cég veszteségessé válik, miközben reális értéke jelentősen megnő. Ekkor lép színre a NER-es vevő és a céget töredékáron megveszi. Hiszen ki adna sok pénzt egy veszteséges, a csőd szélén álló vállalkozásért. Örüljön a tulaj, ha ennyit kap egyáltalán!

Csak a közpénzt lopták el megint tőlünk

Ezután az új gazda hirtelen talál egy államilag kiírt pályázatot, ami kísértetiesen hasonlít az ő cégének kívánt jövőjére. El is indul rajta, és csodák csodájára meg is nyeri. Már jön is a rengeteg lóvé a közpénzből, amiből visszafizeti az előző tulajdonos által felvett hitelt. Minden törvényes. Csak a közpénzt lopták el megint tőlünk milliárdszám és tették a saját, magán zsebükbe. Mi meg ezért fizetünk adót!!! Tehát ha Mészáros balatoni szállodája veszteséges, az nem jelent semmit. Már láthatjuk, hogy a maffiavezér nem is igen ad a látszatra se.

Csak az ő nevén nem lehet semmi, (az egész ország kivételével)

De pl. balatoni szállodák már kezdtek bevándorolni Mészárosról az Orbán család közvetlen közelébe, pl. Tiborczékhoz. Szóval el ne higgyen senki semmit ezeknek a valós gazdasági helyzetről! Itt minden álság, hazugság, kifelé mutatott játszma a hibbant fideszes rajongóknak! Az biztos a NER működésében, hogy az ország mindent, erdőt, tavat, folyót üzemet, erőművet stb. elveszít, miközben az Orbán maffia kupolája egyre jobban gazdagodik. De most rácsesznek! Mert az Unió felébredt és nem finanszírozza tovább a maffiát. Mivel Orbánék nem termeléssel, hanem lopással töltöttek 12 évet, ezért bukni fognak. Sajnos velünk együtt. De akkor is így kell lennie!

(Illusztráció, a “veszteséges” turai luxus hotel.)

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

Friss!

One thought on ““El ne higgyen senki semmit ezeknek a valós gazdasági helyzetről!”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.