Engem befogadnál? Téged befogadnának?

Az Amnesty International Magyarország aktivistái egy fotóakció keretében a mai napon arra emlékeztetnek mindenkit, hogy befogadni az üldözötteket a helyes döntés és hogy bármelyikünk válhat az élete során kiszolgáltatottá és adódhat úgy, hogy el kell hagynia az otthonát.

Az utóbbi évek idegengyűlöletre és félelemre építő embertelen kormányzati kampánya

és az emiatt uralkodó ellenséges közbeszéd sajnos megakadályozza, hogy értelmes párbeszédet folytassunk arról, hogy Magyarország hogyan tudna a lehetőségeihez képest valódi védelmet és támogatást biztosítani a menekültek számára, és garantálni mindenki biztonságát és boldogulását Magyarországon.

„Menekültnek lenni nem választás kérdése. Elmenekülni otthonról és újrakezdeni valahol mindenkinek az életében egy rendkívül nehéz szakasz, amely annál rövidebb ideig tart és annál elviselhetőbbé válik, minél több támogatást kap ahhoz, hogy hasznos tagja legyen a befogadó ország társadalmának.”

– mondta Iván Júlia, az Amnesty International Magyarország igazgatója.

„Ha Kéthly Anna, Kossuth Lajos vagy Faludy György ma Magyarországon próbálna menedéket kérni, akkor hosszú hónapokig egy szögesdróttal körbevett tranzitzónában tartanák őket fogva a hatóságok a semmi közepén. Különösen kegyetlen, hogy a menedékkérőknek és menekültek előtt a magyar határt lényegében lezáró Alaptörvény-módosítást és a nekik segítőket börtönbe juttató STOP Soros elnevezésű törvényjavaslat-csomag elfogadását pont mára időzítette az Országgyűlés, ma június 20-a van, amely a Menekültek Világnapja.”

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának adatai szerint jelenleg 65,6 millió olyan ember van a világon, akiknek el kellett hagyniuk az otthonukat, közülük 22,5 millió a menekült. Az ENSZ Közgyűlés 2000. december 4-én az 55/76-os határozatával a menekültek világnapjává nyilvánította június 20-át.

https://www.facebook.com/amnestymagyarorszag/videos/10156431571451575/

Élőben a “Stop Soros” szégyen-szavazás! -Frissítve: megszavazták!

Nincs otthonod? Akkor betiltunk!

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük