Enner Valencia duplázott a nyitómérkőzésen

Az ecuadori válogatott 2-0-ra legyőzte a házigazda katari csapatot a XXII. labdarúgó-világbajnokság vasárnapi nyitómérkőzésén.

Ecuador már a harmadik megszerezte volna a vezetést, ám Enner Valencia hiába fejelt néhány méterről a kapuba, az akciót visszanézve a VAR lest jelzett…

De ami késik, nem múlik! A 16. percben büntetőhöz jutott a dél-amerikai csapat, és ezt már nem lehetett nem megadni. Enner Valencia (Fenerbahce) félelmetes higgadtsággal helyezett a kapu bal oldalába.

Ecuador továbbra is fölényben játszott, és negyedóra múlva Fenerbahce játékosa a második gólját is megszerezte: gyönyörűen fejelte a kapu jobb oldalába Ángelo Preciado beadását.

Katarnak egyetlen igazi lehetősége akadt, de az is kimaradt: az első félidő ráadásában Almoez Ali ziccerben néhány méterről mellé fejelte a labdát Hasszan al-Hajdosz beadása után. Tehát 45 perc után Ecuador két góllal vezetett.

A folytatásban sokkal csendesebb mérkőzést láthattak a nézők. Ecuador valamivel többet birtokolta a labdát, és bár akadtak még jó lehetősei a gólszerzésre, több gólt már nem szerzett. Katar megnyomta a végét: Mohammed Muntari látványos emeléssel próbálkozott, de a labda fölé szállt a 86 percben. Az eredmény már nem változottt: Ecuador két góllal legyőzte a házigazdát.

Ecuador legutóbbi öt vb-gólját Enner Valencia szerezte. A rekord hat, Eusébio (Portugália), Paolo Rossi (Olaszország) és Oleg Szalenko (Oroszország) ért el sorozatban hat gólt a nemzeti csapatban.

Labdarúgó-világbajnokság

A csoport, 1. forduló:

Katar–Ecuador 0–2
Al-Hor, 
Al-Bajt Stadion, 60 000 néző. V: Orsato (olasz)
Gól: E. Valencia (16. – 11-esből, 31.)
Katar: al-Sib – al-Ravi, Huhu, Ab. Hasszan – Pedro Miguel, Budiaf, Hatem, H. Ahmed – al-Hajdosz (Vaad, 72.), Ali (M. Muntari, 72.), Afif.
Ecuador: Galíndez – Á. Preciado, Félix Torres, Hincapié, Estupinán – Plata, S. Méndez, M. Caicedo (Franco, 90.), R. Ibarra (Sarmiento, 68.) – E. Valencia (Cifuentes, 78.), E. Estrada (K. Rodríguez, 90.).

Forrás: NSO