Ennyi az Orbán-annyi! – Megígérte, hát itt a miniszterelnöki rezsi-részletezés

Mert amit Orbán megígér…. Emlékeznek? Bedő Dávid, a Momentum országgyűlési képviselője november elején kérdezte Orbán Viktort a parlamentben arról, hogy mennyit fizet rezsiköltségekre. „a feleségem írásban fog válaszolni önnek”- válaszolta akkor a kormányfő.

Ha a számlára számít, csalódnia kell!

Ugyan nem Lávai Anikó ragadott pennát és a számlarészletezőt csatolta válaszában Orbán, de ne legyünk elégedetlenek. Bedő Dávid közösségi oldalán tudatta: megkapta a választ.

„Orbán Viktor olyan sok rezsit fizet egy hónapban, hogy három hétbe telt neki összeszámolnia és válaszolnia. Felháborító, hogy a miniszterelnök, aki hazug módon sokszor bújik a nép egyszerű gyermeke bőrébe, többet fizet egy hónapban a rezsiért, mint amennyi egy kezdő pedagógus bére ma Magyarországon. A szomorú igazság ma az, hogy ő megengedheti magának, hogy így éljen az emberek pénzéből, magyarok millióinak viszont nélkülözniük kell és a kormány minimális segítséget nyújt számukra. Ráadásul ebbe még nincs is benne a hatvanpusztai luxusbirtokának a rezsiköltsége, erre valamiért elfelejtett válaszolni a kormányfő.”

Mindezt úgy fizeti, hogy az anyagi helyzete nem változott

Június másodikától elérhetővé vált a képviselők és volt képviselők, valamint a jelenlegi és volt nemzetiségi szószólók, továbbá a nemzetiségi képviselő vagyonnyilatkozata az Országgyűlés honlapján. Orbán Viktor legfrissebb vagyonnyilatkozatában nem volt változás a korábbihoz képest, a vagyonnyilatkozatból az is kiderült, hogy a hatvanpusztai birtok nincs a tulajdonában. Résztulajdonosa egy 2002 májusában vásárolt XII. kerületi ingatlannak, illetve tulajdonosa a 2013 szeptemberében vásárolt felcsúti házának.