Sorting by

×

Ennyi pénzért megérte Orbán miniszterelnök szájában turkálni! – Fogas a kérdés….

Jól jönne 1.300 millió forint? Hadházy lépviselő megtalálta a tuti receptet, amihez nem kell más, csak Orbán-közelinek lenni. “tökéletes recept lehet 1,2 milliárd megszerzésére: találj ki valami kamu kutatóintézetet, EU-s pénzből építsd meg, a kutatás miatt ne fájjon a fejed, csak kívülről nézzen ki jól a dolog 5 évig, aztán add el az egészet, majd a kapott milliárdot kacagva tedd zsebre.” Hozzátesszük: add meg belőle a királynak, ami történelmileg jár neki, különben egyszer volt Budán kutyavásár….

Nem fog fájni…., vagy?

Hadházy Ákos, Zugló ellenzéki képviselőjelöltje fáradhatatlanul lohol a visszaélések nyomában. Arról, hogy legyen munkája, bőven gondoskodnak a hazai politikai élet szereplői. Az aktuális korrupcióinfó főszereplője Orbán miniszterelnök és egy fogdoktor.

“Kecskeméten saját szememmel győződtem meg róla: Orbán fogorvosa minden jel szerint 1,3 milliárd EU támogatást csalt el egy megépült, de a valóságban soha nem működő bizarr “kutatóintézettel”

Előzmény:

A Bátorfihoz köthető céghálózatnak megítélt állami támogatásként 1.3 milliárdot a nyilvános adatbázisok alapján egészen biztosan kifizettek, méghozzá 2015 december 23.-án, Szenteste előtt egy nappal. (Az időpont azért fontos, mert ezek a napok voltak a legutolsó dátumok, amikor még a 2007-2013 EU-s fejlesztési pénzeket ki lehetett fizetni projektekre. Iszonyatosan nagy mennyiségű pénzt lapátoltak akkor ki Lázárék egy sor kamu projektre, hogy diadalmasan jelenthessük, minden pénzt lehívtunk.)

Mennyire életszerű?

Magyar FOGÁSZATI TURIZMUS Fejlesztő-, KUTATÓ- és TUDÁSTRANSZFER Központ és Nemzetközi Allergia Központ létrehozása.

A “Kutatóközpontnak” van honlapja is, amely fájdalmasan üres. A “kutatás” célját egy bullshit generátor fogalmazta meg, csakúgy mint a megalpozó kutatást, amelyből megtudhatjuk, hogy a fogorvosok 80 százaléka szakmai továbbképzésre, 40 százalékuk nyelvi továbbképzésre, 0 (nulla) százalékuk pedig turisztikai képzésre tart igényt. Az elérhetőségek között nincsen telefon és sem a honlapon, sem az interneten nincsen egyetlen árva nyoma sem bármilyen kutatási eredménynek, vagy bármilyen ott dolgozó , kutató, tudástranszferező tudósnak sem. Elméletileg dolgozik ott egy “nemzetközi allergológiai kutatóközpont” és egy élelmiszer labor is, de ezeknek szintén nincsen nyoma az interneten.

Ezért fogtam magam és elautóztam Kecskemétre a “kutatóközpontba

-írta Hardázy.

Hogy mit talált? Meglepetések pediglen nincsenek….

Egy tökéletesen kihalt, három emeletes irodaházat találtam, egyetlen biztonsági őrrel, aki viszont az épület másik felében működő ipari kutatóközpontnak dolgozott.

A biztonsági őr nagyon zavarba jött érkezésemkor, hosszas telefonálgatásba kezdett,

hogy megtalálja a kutatóintézetben dolgozó egyetlen hölgyet, de végül nem találta meg. Helyette a KÉSZ Zrt. vezetőjével beszéltem, aki arról tájékoztatott, hogy az épületszárnyat hamarosan meg fogják vásárolni és abban nem dolgozik senki.

Az üvegfal jó haver….

A biztonsági őr még a galériára sem engedett fől, de szerencsére az épület fala csupa üveg, így jól látszik, hogy senki nem dolgozik benne és korábbi használatnak sincsen semmi nyoma.

Az üveg falon át egy teljesen üres, három emeletes iroda épületet láthatunk, néhány irodabútorral, egyetlen fogászati székkel, pár mikroszkóppal és labor berendezéssel – utóbbiakon még a védőfólia is rajta van -, vélhetően soha senki nem használta. Az alsó szint tökéletesen belátható, a működő laborokra jellemző látványból semmi nem látszik (nincsenek a falakon segédletek, táblázatok, a polcokon fogyóeszközök, vegyszerek, üvegek stb)

Ami az interneten fellelhető adatok és a helyszínen tapasztalatok alapján alaposan gyanítható:

Bátorfiék felépítettek 1.3 milliárdból egy épületet, néhány laboreszközzel, fogorvosi székkel, majd évekig nem csináltak ott semmit. Miután az EU támogatásoknál szokásos “kötelező fenntartási időszak” lejárt, eladják az épületet , eszközöket egy valódi vállalkozásnak és már meg is van a talált 1,2 milliárd forint.

A céghálózatnak a neve is vicces

A “kutatóközpontot” a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztő-, Kutató- és Tudástranszfer Központ Kft. birtokolja, annak a tulajdonosa a Magyar Fogászati Turizmus Szervező kft, azt pedig a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztő Kft. birtokolja, amelynek az egyik tulajdonosa Orbán fogásza, Bátorfi Béla. A cégcsoport amúgy korábban már az OLAF látókörébe került, de akkor nem saját projektjeit, hanem egyéb csalások beszállítójaként vizsgálták a projekteket. Az Átlátszó cikke a témáról itt olvasható.

Természetesen most is bejelentést fogok tenni az OLAF felé

-ígéri Hadházy.

Kapcsolódó

(A fotó illusztráció)

 

Ennyi pénzért megéri Orbán miniszterelnök szájában turkálni! - Fogas a kérdés....

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Ennyi pénzért megérte Orbán miniszterelnök szájában turkálni! – Fogas a kérdés….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.