Eperjes is rárepült a pápalátogatásra - A Magyar Passió című film demóját szánja az egyházfőnek - Városi Kurír

Sorting by

×

Eperjes is rárepült a pápalátogatásra – A Magyar Passió című film demóját szánja az egyházfőnek

Újabb szereplő jelentkezett rá az Eucharisztikus Kongresszusra Magyarországra érkező Ferenc pápa látogatásra: Eperjes Károly szándékozik megajándékozni a szentatyát a maga rendezte Magyar Passió című film előzetesével.

Hirdetés

Személyre szóló ajándékkal várják a Magyar Passió című film készítői a szeptember 12-én Budapestre, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra érkező és a rendezvény zárómiséjét celebráló római katolikus egyházfőt.

Azt, hogy miként képzeli Eperjes első rendezésének hétpercesre vágott, angol feliratos változatát átadni a pápának, nem tudni, de biztosan megoldja valahogy!

7 perc….

Az 50-es évek magyarországi keresztényüldözéséről szóló, Eperjes Károly által rendezett játékfilm legfontosabb jeleneteit fűzték össze az alkotók hét percben, és ennek a zanzásított vágatnak az angol feliratos változatát juttatják el Ferenc pápához az itt tartózkodása alatt.

„A Magyar Passiót azzal a szándékkal készítettük, hogy a magunk szerény eszközeivel, mi is hirdessük, az Oltáriszentségben köztünk lakó Krisztust dicsőítő kongresszus küldetéséhez kapcsolódva, a szeretet üzenetét, ami egyesít minden Krisztus-követő hívőt a Földön, és erőt ad, utat mutat a félelemre építő világban az összetartozásra, megbékélésre vágyó embereknek”

– fejtette ki Eperjes Károly. Hozzátette:

bízik benne, hogy a mostani rövid kedvcsináló átadása után, a későbbiekben, a filmet teljes egészében is levetíthetik majd a pápának a Vatikánban.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával elkészült Magyar Passió november 4-től lesz megtekinthető a hazai mozikban.

Erdő Péter már látta….

A korábban Krisztus inge munkacímen készülő alkotást Eperjes Károly színművész, a film főszereplője és rendezője mutatta be augusztus 25-én, a budapesti D50 Kulturális Központban. A vetítésen jelen volt Erdő Péter bíboros, prímás és Veres András győri püspök, az MKPK elnöke, továbbá a testület több tagja.  Az egész estés film forgatása április közepén kezdődött az egyik leglátogatottabb hazai keresztény zarándokhelyen, Máriabesnyőn.

Az alkotás, amelynek médiatámogatója a Magyar Kurír, az ’50-es évek keresztényüldözésektől sem mentes, vészterhes időszakát idézi fel.

A főbb szerepeket Telekes Péter, Gál Tamás, Pásztor Erzsi, Eperjes Károly, Nemcsák Károly, Jakab Tamás, Tóth János Gergő alakítják, jelentős mellékszerepekben többek között Derzsi János, Koltai János, Tordai Teri, Császár Angéla és Tóth Auguszta látható. Várnai Péter címzetes prépost írása alapján a forgatókönyvet Petrik András, Horváth Áron és Eperjes Károly írták. A technikai rendezői feladatokat Pájer Róbert látta el, míg a film egyedi képi világáért a Made In Hungária, illetve A feltaláló Balázs Béla-díjas operatőre, Csukás Sándor felelt. A látványtervező Fekete Mónika, a film zenei világát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Neszlényi-díjával kitüntetett Bucz Magor Soma teremtette meg. A Magyar Passió producere A Hídember, a Mansfeld, Az ajtó és a Régimódi történet című filmeket is jegyző, Balázs Béla-díjas Hábermann Jenő – mutatta be a készítőket a portál.

 

Eperjes is rárepült a pápalátogatásra - A Magyar Passió című film demóját szánja az egyházfőnek
illusztráció: V.K.
Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Eperjes is rárepült a pápalátogatásra – A Magyar Passió című film demóját szánja az egyházfőnek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.