Sorting by

×

Érd a hadak útján! – Nekünk kell rendbe szednünk, amit „elmekkmesterkedtek”

Érd nyugodt kisváros -lehetne- Budapest vonzáskörzetében, de úgy tűnik, a politika nem ezen a véleményen van. A város postaládáiba rendszeresen ingyenesen eljuttatott újsággal támad a kormányoldal -az ellenzéki polgármester szerint- pedig nem lehet(ne) olyan “oldal”, aminek a viszály szítása, álhírek terjesztése, a polgárok egymásnak ugrasztása a célja. Ki gondolja, hogy ezzel a stratégiával vissza lehet kerülni a döntéshozás élére?

Kezembe került T. Mészárosék szennylapja, az Érdi Hírek legfrissebb száma. Mint egy keresztrejtvényt megfejteni, rászántam negyedórát, hogy megcáfoljam szokásos hamis híreit

-kezdte Facebook-bejegyzését Érd polgármestere, Csőzik László.

“Kezdjük a címlappal! Nos, nincs és nem is volt szálloda- vagy strandfejlesztésre elnyert pénz Ófaluban.

A Szövetség Érdért frakción belül pedig nincs vita Óváros fejlesztését illetően: a természeti környezet megóvása az elsődleges, minden más csak másodlagos szempont lehet. Fejlesztések viszont lesznek: elindult a közbeszerzés a Molnár utca felújítására, egy rendezvényház és egy kávézó kialakítására a téglagyár területén, és megy már a városi présház, közösségi terem és szálláshely építése.

Az előző városvezetés pocsék projektgazda volt.

Nem készített rendes terveket, a hivatal helyett T. Mészáros gyerekkori barátjára bízta havi 2 millióért a menedzsmentet. Hagyta a projekteket sorra elvérezni az elbénázott közbeszerzésekben (ahogy arra pl. a Gellért utcai tábla emlékeztet). Saját, 2016-os ígéretük szerint a választásokra az összes MVP-beruházásnak már rég meg kellett volna valósulnia.

Nekünk kell rendbe szednünk, amit „elmekkmesterkedtek”.

Megmosolyogtató a bringaúttal kapcsolatban olvasni, hogy Aradszki jól tárgyalt volna.

Ugyan mi köze volt hozzá?

A nyomvonal uniós, a projektet az irányító hatóság gardírozza. Semmilyen beleszólása vagy szerepe nem volt a terveztetési folyamatba, az önkormányzat járt el végig.

És korántsincs rendben a beruházás: túl azon, hogy a kivitelezés 1,5 milliárdos költségeinek egyelőre nincs meg a végleges fedezete, a XXII. kerületi fideszes önkormányzatnak nem tetszik az útvonala, így még az ottani tervek sem készültek el. Csupán a battai szakaszra vannak meg a tervek, de ennek az egyeztetésein sem láttam Aradszki urat, csak a kollégáimat. A képviselő úr – mióta én vagyok a polgármester – semmit nem intézett Érdnek, semmit nem tett a városáért!

Írják, van pénz dögivel, és direkt nem építünk utakat. No, hiszen! Őrület, hogy tudnak hazudni!

Saját kormányuk leplezi le őket. Mert azt, hogy mennyire nincs pénze a működésre Érdnek, éppen a pénzügyminiszter minapi döntése bizonyítja: nemrég már egyenesen rendkívüli támogatásért kellett folyamodnunk. A járvány alatt 2,5 milliárdnyi forrást vontak el tőlünk. Annyira nincs pénzünk, hogy a rezsiszámlákat sem bírta a fizetni a városháza. Az önkormányzat bankszámla-egyenlege idén egyszer volt pozitív, kizárólag a folyószámlahitelünkből tudjuk finanszírozni a napi kiadásokat.

A pénzügyi tárca alaposan megvizsgálta a helyzetünket, és Varga Mihály elismerte igényünket, így 85 milliós rendkívüli segélyt adott Érdnek. Ami ugyan nagyon kevés pénz, de ebből – többek között – a korrupciós ügyeiről ismert volt alpolgármester, Bács István és családi cégei által okozott 70 milliós bírság első 25 milliós részletét legalább ki tudjuk fizetni.

Csatornapénzek:

szemben azzal a képtelenül hazug állítással, hogy szabályos volt az érdi csatornázás, még T. Mészárosék alatt az EU 1,5 milliárdos visszafizetéssel sújtotta Érdet a szabálytalan közbeszerzések miatt. Ezt akkor Simóék ügyesen eltitkolták, s hogy ne legyen balhé, a Miniszterelnökség suttyomban kifizette a város helyett.

Azt írják, a politika mellett ügyvédként is igyekeztem boldogulni

Érdekes megfogalmazás. 10 éven át ügyvéd voltam, kizárólag a piacról éltem, csak magánügyfeleim voltak, szemben a volt fideszes megélhetési garnitúrával, akik mind az önkormányzatból vagy annak valamelyik cégéből, intézményéből éltek nagy vígan 13 éven át. Most persze nem találják a helyüket, még a kormány sem ad állást nekik. Igen, mint ügyvéd, embercsempészési ügyekben is eljártam – írják úgy, mintha ez bűn lenne. Nos, azt hiszem, védőügyvédként is egész jól megálltam a helyem, s őszintén szólva nem ismerek olyan büntetőügyekben eljáró kollégát, akinek ne lettek volna embercsempészéssel kapcsolatos ügyei a 2010-es években. Olyan marhaságot meg nem mondtam, hogy humanitárius segítséget nyújtott volna bármely védencem.

Meztelenül zaklatta az óvodásokat egy férfi: nos, ez a legaljasabb kreált ügy, amivel valaha találkoztam

Nem véletlen, hogy egy eldugott helyre, a lap végére mínuszos kis anyagként helyezték el az erről szóló írást. Ők is érezték, hogy nemcsak védhetetlen, de a fake news kategóriában is mérhetetlenül ostoba. Bács kétségbeesett próbálkozása, hogy befeketítsen, s ezzel kedvezőbb helyzetbe hozza magát a kenyéradó gazdái előtt, akiknél alaposan leszerepelt a botrányaival. Az érdi óvodások előtt senki nem mutatkozott meztelenül, pláne nem mutogatta a nemi szervét. Az óvoda szomszédja, akivel korábban soha nem találkoztam (nem úgy, mint éppen Bács), és azt sem tudtam, hogy kicsoda, 3 éve kéri a várost, hogy tegyen valamit az óvodások hangoskodása ellen. Az illető házát egyébként egy közel kétméteres betonkerítés választja el az ovi udvarától, amin nyilvánvalóan nem lehet átlátni. A férfi azonban egy alkalommal, három hónappal ezelőtt valóban átkiabált az óvónőknek, csúnya szavakat használva.

Sem az óvoda dolgozói, sem szülők, sem más nem jelentett sem a rendőrségnek, sem senkinek pedofil incidenst. Még az egyszeri kiabálós jelenetet sem tartották olyan súlyúnak, amit jelezni kellett volna bárkinek.

A cikkei szerzőinek nevét sem vállaló Érdi Hírek eközben azzal vádol, hogy el akarom hallgattatni

Bár sértik a saját maguk által hozott rendeletet, ugyanis nem folyamodtak a város nevének használata miatt az önkormányzathoz engedélyért, szemet hunyok felette.

Egyrészt híve vagyok a véleményszabadságnak és demokráciának, másrészt eszem ágában sincs áldozatot csinálni ebből az ocsmány, hazug és primitív fideszes propagandakiadványból. Amit nyilván nem saját zsebből fizetnek és terjesztenek jó pénzért.

Háttér

 

Érd

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.