Erdei Zsolt besokallt, lemondott!

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) elnöksége Bertók Róbertet nevezte ki a válogatott szövetségi kapitányának. Bajkai István, a MÖSZ elnöke az állami tévének beszélt a késő estébe nyúló csütörtöki ülésen történtekről.

A fideszes képviselő-sportvezető

elmondta, hogy három pályázat érkezett a kapitányi posztra, ezek közül a szakma egyhangúlag Bertókét támogatta, ezért ezzel kapcsolatban nem volt vita a megbeszélésen.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöksége csütörtök éjszaka Bertók Róbert pályázatát találta a legjobbnak, és így a mostanáig a profiknál dolgozó szakembert választotta szövetségi kapitánynak az eddigi szakvezető ifjabb Balzsay Károly helyett. A főtitkári pályázatok közül Tóth Zsuzsáé volt a nyerő – adta hírül a Magyar Nemzet.

A korábbi elnök, az utóbbi időben Bajkai István (fideszes országgyűlési képviselő, az Orbán-család egykori ügyvédje) MÖSZ-elnök mellett szakmai társelnökként tevékenykedő

Erdei Zsolt lemondott tisztségéről.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) elnöksége Bertók Róbertet nevezte ki a válogatott szövetségi kapitányának. Bajkai István, a MÖSZ elnöke az állami tévének beszélt a késő estébe nyúló csütörtöki ülésen történtekről.

Korábban az Erdei Zsolt elnök által szervezett,

840 millió forintba kerülő ifjúsági vébé költségei 348 milliós hiányt okoztak a szövetségnek, ami miatt eljárás is indult, és megvonták Erdei Zsolt elnök és Nagy Anett főtitkár aláírási jogát.

Bajkai szerint az új szakvezetőnek most elsődlegesen a tokiói olimpiára kell koncentrálnia,

a szövetség ugyanis bízik abban, hogy Gálos Roland mellett lesz más is, aki kvótát tud szerezni a jövő nyárra halasztott nyári játékokra. Ugyanakkor a kapitányi pályázat egyik legfontosabb eleme az utánpótlással kapcsolatos tervek voltak, a szakvezetőnek ezen a területen is komoly feladatai lesznek a jövőben.

Az elnökségi ülésen derült ki,

hogy Erdei Zsolt korábbi elnök lemondott szakmai társelnöki pozíciójáról. Bajkai István elmondta, hogy váratlanul érte az amatőrök és a profik között is világbajnok korábbi sportoló döntése, mivel július közepén még személyesen tárgyalt vele arról, hogy milyen feladatok várnak rájuk a jövőben és mik a terveik. Ugyanakkor

reméli, hogy Erdei csak erről a pozícióról mondott le és számíthatnak rá a későbbiekben, mint ahogy az eddigi szakvezető, ifjabb Balzsay Károly szakmai tudásával és munkájával is számolnak és szerinte az olimpia bajnok Kovács Istvánra is szüksége van a sportágnak.

Forrás

gyurcsány

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük