Érdekli Dobrev Klára vagyonnyilatkozata? Olvassa és döntsön, elhiszi-e, hogy Orbánnak kevesebb megtakarítása van, mint egy átlag magyarnak!

Értem én, hogy Orbánnak az a koncepciója, hogy „egy akar lenni népe gyermekeivel”, de szívre a kéz: mennyire hihető és életszerű, hogy Magyarország miniszterelnöke egyik napról a másikra él? Nem beszélve arról, hogy ha engedünk a csábításnak egy pillanatra és hitelesnek fogjuk fel, amit mond a vagyonáról, az a megbízható, alkalmas közszolga, akinek nincs „előélete”, vagyis élete egyetlen munkahelye a parlament „van-volt-lesz” és soha nem mutatta meg, mit tud a magánszférában, mire megy a tőlünk „kapott” százmilliárdok nélkül?

Az ellenzéki előválasztás okán közzétette vagyonnyilatkozatát Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje

– írta meg a blikk.hu.

Dobrev vagyonbevallása azért is érdemelhet különös figyelmet, mert a hivatalos adatok szerint ő az egyik leggazdagabb magyar politikus mintegy 200 milliós megtakarításával. Az nem nyilvános, hogy milyen vagyontárgyak vannak a képviselők és kormánytagok házastársai – jelen esetben Gyurcsány Ferenc – vagy gyerekei nevén, ezt  nem is kötelező közzétenni.

Bevallása szerint Dobrev Klárának

  • két ingatlana is van: ő az egyedüli tulajdonosa az Apró-villaként elhíresült rózsadombi 400 négyzetméteres háznak, ahol Gyurcsánnyal együtt élnek, és közösen tulajdonolják a kötcsei, 267 négyzetméteres nyaralót.
  • Egy autót is feltüntetett, eszerint egy hibrid Toyota RAV4-et lízingel.
  • A DK-s kormányfőjelöltnek 199 millió 882 ezer forintja van az értékpapírszámláján, ezzel a parlamenti képviselőknél is az élbolyban lenne, mivel csak öt honatyának van nála több spórolt pénze.

Egyikük pont a férje,

  • Gyurcsány Ferenc, aki listavezetőként 1 milliárd 51 millió forinttal rendelkezik, rajta kívül
  • Rogán Antal (822 milló forint) , a Miniszterelnöki Kabinetet vezető miniszter,
  • Seszták Miklós volt gazdasági miniszter (514 millió forint),
  • Tóth Csaba MSZP-s (239 millió forint) és
  • Bajkai István fideszes képviselő (219 millió forint) tüntetett fel több megtakarítást Dobrevnél.

EP-képviselőként 8990 eurós fizetést és 4576 eurós költségtérítést kap, ami összesen közel 4,8 millió forintnak felel meg. Ebből nem okozhat gondot az 59 millió forintos jelzáloghitel törlesztése sem, amit a férjével közösen vettek fel a kötcsei házukra.

Bár az korábban már a cégadatokból kiderült, de a vagyonnyilatkozata megerősíti, hogy Dobrev az egyedüli tulajdonosa a családi cégnek, az Altus Zrt-nek. A cégnek nem ment jól az elmúlt években, tavaly 9,2 millió forintos, tavalyelőtt pedig 12,7 millió forintos veszteséget könyvelt el.

Kuriózum….

Orbán Viktor idei vagyonnyilatkozata is elérhető az Országgyűlés oldalán. Eszerint a miniszterelnöknek nincs megtakarítása, de 2002-ben feleségével közösen felvett jelzáloghitelének tartozását sikerült jelentős mértékben csökkentenie. A miniszterelnöki foglalkozásából származó havi adóköteles (bruttó) jövedelméhez Orbán Viktor azt írta, hogy a törvény szerinti fizetésben részesül. Továbbá képviselői tevékenységéből is adóköteles jövedelme származik. Pártelnöki jövedelmét azonban határozatlan időre felfüggesztette. Havi illetményének az összege megegyezik a köztisztviselői illetményalap harminckilencszeresével. Az illetményalapot minden évben a költségvetésben határozzák meg.(forrás)

Forrás: blikk.hu, propeller.hu

 

vagyon

One thought on “Érdekli Dobrev Klára vagyonnyilatkozata? Olvassa és döntsön, elhiszi-e, hogy Orbánnak kevesebb megtakarítása van, mint egy átlag magyarnak!

  • Jellemzo. Valoszinu, hogy csomo kotodott volna a nyelvere, ha konkret szamokban mondja el, hogy mennyi a jovedelme, nem pedig rebuszokban es viszonyszamokban, ahol – ha egyetlen adatot sem ismerunk – soha nem is fogjuk megtudni, hogy mennyit keres. Egy biztos: szepen be lesz majd mutatva, hogy milyen sokat veszit azzal, hogy el-hal a nemzeteert….:(

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük