Dr. Kunetz: mindig arra tanítottak, hogy kérdezzek – érdeklődöm hát, dr. Szlávik….!

“Általában a vírus zárt terekben terjed jobban, olyan helyeken, ahol emberek esetleg maszk nélkül vannak összezárva.”- kezdi a kormány facebook oldalán a szigorítások megtartását magyarázni Dr. Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház főorvosa.

Maszk nélkül, ZÁRT térben….

Főorvos úrnak infektológiai tudása nagyságrendekkel magasabb az enyémnél és engem mindig arra tanítottak, hogy kérdezzek – írta Dr. Kunetz Zsombor közösségi oldalán, majd feltette kérdéseit a videót megtekintve:

  • A vadasparkok, vagy az állatkertek nyitott terei veszélyesebbek-e, mint a kaszinók a koronavírus fertőzés terjedésével kapcsolatban?
  • Igaz-e ez akkor is, ha a nyitott térben is maszkot hordanak a látogatók?
  • Egy korlátozott néző/látogatószámmal megnyitott színház, mozi, múzeum látogatása, büfé nélkül, FFP2-es maszkban veszélyesebb-e, mint a helyi kisebb- nagyobb bolt létszámkorlátozás nélküli látogatása?
  • Egy vendéglátóipari létesítmény külső, tehát nyitott, egymástól megfelelő távolságra elhelyezett asztalai, ahol csak az pillanatnyi fogyasztás időszakában vehetik le a vendégek a maszkokat veszélyesebb-e, mint a tömegközlekedés, ahol nem kötelező az FFP2-es maszk viselése?
  • Vajon több értelme lenne akár ingyen is rendelkezésre bocsátani az azt igénylők számára FFP2-es maszkokat, amíg nem oldódik meg a megfelelő beoltottság elérése, vagy az a célravezetőbb, ha a szakmában is komoly kétségeket ébresztő vakcinával riogatják az embereket?

Hangsúlyozottan nem az a szándékom, hogy az állami intézményben dolgozó, az ottani hierarchiának és földesuraknak kitett, sokszor igen nagy tudású orvosokat piszkáljam, hanem az, hogy a teljesen logikátlan intézkedésekről és esetleg azok feloldásáról egy egészséges párbeszéd megindulhasson.

figyu

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük