Érdektelenségbe fulladt a bulinegyedes népszavazás

A körülbelül 43 ezer jogosult nagyjából 16 százaléka, összesen 6918 ember ment el a bulinegyeddel kapcsolatos népszavazásra, közülük 4572-en szavaztak igennel, tehát a nyitvatartási idő korlátozására, és 2316-an nemmel. Harminc szavazat érvénytelen volt – derült ki a véglegesnek tekinthető adatokból.

A szavazásra jogosultak kevesebb mint ötöde járult az urnákhoz vasárnap Erzsébetvárosban a bulinegyed nyitva tartásának korlátozásáról szóló népszavazáson, ami így érvénytelenül zárult.

A városvezetés törvényalkotást kezdeményez a lakók érdekében

Az Élő Erzsébetvárosért Egyesület ezt úgy értelmezte, hogy még az érintett belső-erzsébetvárosi lakók többsége is a távolmaradásával szavazott, és az alacsony részvétel üzenete egyértelmű: a lakók döntő többsége nem ért egyet a korlátozást kezdeményező egyesülettel.

Az Élő Erzsébetvárosért Egyesület emlékeztet: a bulinegyed fennmaradását támogató, párbeszédes megoldást sürgető petíciójukat több mint 50 ezren írták alá, ami több mint hatszorosa a népszavazáson leadott szavazok számának.

Az önkormányzat azt ígérte: az eredménytől függetlenül a városvezetés olyan törvényalkotást kezdeményez, amely az ott lakók életkörülményeinek további javulását, védelmét és biztonságát segíti elő.

(Forrás: HVG)

Egy hozzászólás itt: “Érdektelenségbe fulladt a bulinegyedes népszavazás

  • 2018.02.19 - 08:44
    Közvetlen hivatkozás

    Kérdezem,hogy a távolmaradók miért háborognak az élhetetlen körülményekért ha nem mennek el szavazni.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük