Connect with us

Kerítésen túl

Erdogan jó haver, példát mutat: hogy kell vesztett választást elsumákolni

erdogan
Megosztás

A török választási bizottság elfogadta Erdoganék újraszámlálási kérelmét, melyben a három hete vesztett választást akarja megsemmisíteni és újat kitűzni helyette. A tervek szerint június 23-án le is zavarják a dolgot bízva abban, hogy nem ismétlődik meg a csúfság, hogy nem az Igazság és Fejlődés Pártja nyeri meg – írta a merce.hu az aa.com-ra hivatkozva.

Mit szól ehhez Orbán és csapata?

Annak fényében, hogy nemzetünk regnáló vezetője, aki világelsőként gratulált Erdogan államfői megválasztásához – ami egyben azt jelentette, hogy vége a török parlamentarizmusnak és hatályos a végrehajtó elnöki rendszer Törökországban, vagyis a miniszterelnök, a kormányfő minden eddigi hatalma is az államfőre szállt – és azóta is többször kifejezte csodálatát a török kollégája iránt. most viszont Orbán még nem véleményezte a több helyen vesztes önkormányzati választást, és az arra adott választ. Feltehetően mindent rendben talál majd, hisz mi kivetni való van benne?

Emlékeznek?

A március 31-én tartott választások eredményét egész másnap reggelig nem lehetett ismerni, azt azonban lehetett sejteni, hogy nem a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) jelöltje, Binali Yildirim nyerte a választásokat, hisz az interneten hozzáférhető eredmények nagyon magas feldolgozottság után kezdtek el nem frissülni. A választások után fellebbeztek minden körzetben, ahol nem a kormánypárt jelöltje nyert, a szavazókörökben pedig ellenzéki aktivisták aludtak napokig, nehogy a kormánypárt elcsalja a választást a szavazatok meghamisításával.

Akkor a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) folyamatosan beadványokat nyújtott be az eredmény megfellebbezésére, azonban kifutottak a határidőből, így a Legfőbb Választási Tanács (YSK) azokat akkor nem fogadta be, és elkészítette Imamoglu felhatalmazását.

Jobb beátásra tértek…?

A török választási bizottság most elfogadta Erdoganék újraszámlálási kérelemét: heten szavaztak mellette és négyen ellene.

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük