Erdogan munkatársai Budapesten vásárolnak olcsón ingatlanokat

Hétfőn egy szokatlan sajtóközleményben jelentették be, hogy új tulajdonosa van Budapest egyik legismertebb kávéházának, a Centrálnak. A bejelentés azért volt szokatlan, mert a közleményben nem volt megnevezve, hogy ki az új tulajdonos, csupán annyit írtak, hogy „nemzetközi tapasztalattal rendelkező szakembergárda veszi át” a kávéházat.

Szinte ingyen

Fogódzónak azért annyi szerepelt a szövegben, hogy az új tulajdonosok „a high-end luxury kategóriájú Matild palota tulajdonosi körének nemzetközi tapasztalatait hozzák magukkal”. 

A Matild palotáról viszont lehet tudni, hogy kié: a Ferenciek terén lévő, más néven déli Klotild-palotaként is ismert épületet 2014 nyarán adta el a belvárosi önkormányzat a török Özyer Csoport magyarországi leányvállalatának, a Melis Investment Kft.-nek. A vételár megdöbbentően alacsony, 2,6 milliárd forint volt. Itt hamarosan luxusszálloda nyílhat, a török szállodaberuházást 2016 végén Orbán Viktor nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította.

Orbán barátja

A török Özyer Csoport tulajdonosa Hasan Özyer, ismert üzletember és régóta Erdogan pártjának politikusa, több cikluson át parlamenti képviselő is volt. A Heti Válasz korábban azt írta, hogy a Melis Investment Kft. magyarországi ügyvezetője, Mete Bülent dolgozik Adnan Polatnak, a török üzletembernek, aki Orbán Viktor barátjának tartja magát, és az utóbbi években komoly ingatlanfelvásárlásba kezdett Magyarországon: övé lett például a Közvágóhíd 4,8 hektáros területe, és felbukkant a Tiborcz Istvánhoz köthető cégcsoport ingatlanvásárlásai körül is.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

(Forrás: 444)

Orbán hódolata Erdogannak

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.