Erkel Bánkja New-Yorkban – Kumin átpolitizálásában

Áder János államfő és felesége, Herczegh Anita jelenlétében tartották meg New Yorkban a Magyar Állami Operaház díszelőadását kedden este. Erkel Ferenc Bánk bán című operája volt műsoron. A beszámolók szerint parádés este volt. Kumin Ferenc, az ex főkonzul nem bírta ki és beleszőtte a politikát.

Ez mire jó?

A díszbemutatót a Lincoln Központ David H. Koch színházában tartották. A vendégjáték alkalmával tartotta meg az október 23-i ünnepi megemlékezését Magyarország ENSZ-missziója. Bogyay Katalin magyar ENSZ-nagykövet a háromfelvonásos opera ünnepi előadása előtt a színház előcsarnokában fogadáson látta vendégül a világszervezet vezetőit, köztük Amina J. Mohammedet, az ENSZ főtitkárának általános helyettesét, Alison Smale-t, a globális kommunikációért felelős főtitkárhelyettest, továbbá több mint ötszáz vendéget, az ENSZ-tagállamok és -megfigyelőmissziók nagyköveteit, New York művészeti és politikai életének befolyásos szereplőit.

Minden annak rendje és módja szerint zajlott, bár nem tartozik szorosan a tárgyhoz, de ne feledjük, hogy pénteken Szijjártó Péter levélben fordult a világszervezet (ENSZ) illetékes vezetőihez, és megerősítette:

a magyar kormány elutasítja a migrációs csomagot, az elfogadási folyamatból kilépett, ezért a csomagot nem tekinti Magyarországra nézve kötelezőnek.

De vissza a cikk tárgyához!

Kumin Ferenc közösségi oldalán így számolt be a magyar sikerről:

“Zseniális írás Ókovács Szilvesztertől. Sok közös munkánk van abban, hogy ez a vendégszereplés ilyen szépen összeállt. Természetesen sajnálom, hogy már nem lehettem jelen, de sokkal jobban örülök annak, hogy ennyire jól indult ez az elképesztően sok szálon futó és nagyon összetett vállalkozás. Innen is gratulálok Vincze Máténak, a New York-i Magyar Kulturális Központ igazgatójának és csapatának, a magyar kulturális diplomácia egyik legkiválóbb harcoló alakulatának.”

Nem tudom, hogy a kint vendégszereplők közül ki érzi magát a magyar hadsereg zenei különítménye tagjának, de nagy odds-al mernék fogadni arra, hogy senki. Ők művészek, akik hazánkat képviselik a nagy vízen túl, méghozzá remekül. Hogy kerül ide ez az idióta harci retorika?

Kumin Ferencről emlékeztetőül:

Kumin Ferenc nem úszta meg a kétéves kisgyerek esetének negligálását, leváltották

A magyar állam tett az Amerikában vegzált 2 éves gyerekre? – Kumin Ferenc és kormánya ismét leszerepelt

Hallgattassék meg a másik fél: Kumin Ferenc válasza, a megtámadott jogán…

 

Fent nevezett azóta itthon szorgoskodik, jelenleg a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára, aki többek között Észak-Amerikáért és a V4-ért, valamint az EU kapcsolatokért is felelős. A kinevezés a külgazdasági és külügyminiszter javaslatára történt, és október 16-val hatályos.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük