Sorting by

×

Erős üzenet az Európai Parlament vezetésétől a Moszkvába készülő Orbán Viktornak

Az Európai Parlamentben tartott sajtótájékoztatón az Euronews kérdésére, hogy milyen üzenete van Orbán látogatásának Nathalie Loiseau, a Biztonsági és Védelmi albizottság elnöke azt hangsúlyozta, hogy a párbeszéd fontos, és hogy megbeszélések folyamatosan zajlanak, Emmanuel Macron elnök például pénteken fog beszélni Putyinnal. A fontos kérdés az, hogy milyen üzenetet visz a magyar kormányfő Moszkvába. És fontos, hogy koordinált közös üzenete legyen az EU-nak.

Oszd meg és….

“Putyin megpróbál megosztani minket, tegnap például olasz cégekkel tartott találkozott. És a jövőben is tesztelni fog minket”

– fogalmazott a francia liberális-centrista politikus.

Őszintén remélem, hogy Orbán Viktor a tudatában van annak, hogy mi forog kockán, és hogy tartja magát az EU üzenetéhez az egységről.
David McAllister, a Külügyi Bizottság elnöke annyit fűzött hozzá, hogy

“fontos, hogy világos legyen az EU üzenet” Moszkvának. A 27 tagállamnak a transzatlanti partnereinkkel együttműködve világossá kell tennie, hogy bármilyen ukrajnai katonai támadás súlyos következményekkel járna, és hogy támogatják minden európai ország szuverenitását és területi egységét, köztük Ukrajnáét.”

Az EU nem küld delegációt Moszkvába

Újságírói kérdésre arról is beszélt a német néppárti EP-képviselő, hogy az EP Moszkvába nem tesz majd látogatást. Ennek egyik okaként említette, hogy Oroszországban feketelistára kerültek EP-képviselők, és szolidaritásból nem tárgyalnak a Duma, az orosz parlament képviselőivel.

Loiseau hangsúlyozta, hogy Ukrajna dezinformációs támadásoknak is ki van téve, melyek szerint az EU megosztott az orosz-ukrán válság megítélésben, és nem támogatják egységesen Ukrajnát, ezért is fontos a látogatásuk. A delegációnak nincs magyar EP-képviselő tagja.

Legfrissebb!

Pénteken reggel a közrádióban jelentette be Orbán Viktor, hogy moszkvai látogatása előtt egyeztet az Európai Parlament vezetőivel.

Kapcsolódó

átver

Egy hozzászólás itt: “Erős üzenet az Európai Parlament vezetésétől a Moszkvába készülő Orbán Viktornak

  • 2022.01.28 - 13:38
    Közvetlen hivatkozás

    orbán kimegy mint putyin pincsije, felhúzza a szoknyáját és pávatáncol a főnöke előtt, majd haza eszi a fene és előadja a nagy utcai harcost és Európa megmentőjeként tetszeleg magának!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.