Egy tökéletes világban (ami nem ez) erre az 5 dologra kell(ene) nagyon figyelni gyereknevelés közben – Mama, ne álmodjon, ha ébren van

A cikket végigolvasva tegye fel a kezét, aki biztos benne, hogy mindig képes gyereknevelés közben betartani a javaslatait. Mi is csak azért tesszük közzé a pontokat, hogy legalább igyekezzünk csökkenteni a kockázatot. Persze egy tökéletes világ egész más dolog lenne, de Hofit idézve: „Mama! Ne álmodjon ha ébren van!”

1. Ne tegyünk megjegyzéseket más személyekre

A legcsúnyább dolog valakiről a háta mögött beszélni, de ennél is csúnyább, ha a gyerek előtt tesszük mindezt. A gyerek mindent észben tart amit mondunk neki és olyankor fog kellemetlen helyzetbe hozni bennünket, amikor nem is gondolnánk. Ezért vigyázzunk mit beszélünk a gyerek előtt, mert azt a stílust fogja másolni, ahogy a szülei beszélnek más emberekről is. Itt azért meg kell jegyeznünk, hogy a titltássor összeállítója nem számolt a kamasz korral amikor könnyen dönthet úgy egy gyerek, hogy bármit csak azt nem amit a szülei.

2. Ne kritizáljuk a párunkat

Ha kritizáljuk a férjünket vagy a feleségünket a gyerek előtt, akkor a gyerek nem fogja tisztelni azt a személyt. Nem csak, hogy nem fogja tisztelni, hanem felnőtt korában ő is úgy fog viselkedni a partnerével. A gyerek jelenlétében beszéljünk szépen, nyugodtan és tisztelettudóan egymással.

3. Ne veszítsük el a türelmünket

A türelem nagyon fontos dolog, őrizzük meg a türelmünket és ne haragudjunk meg apró dolgokért. A gyereket minden érdekli, sok kérdést tesz fel és addig nem hagyja békén a szülőt ameddig az nem válaszol a feltett kérdésre. A gyerekkor az az időszak amikor a szülő bebizonyíthatja a gyerekének, hogy mennyire türelmes és jó szülő. A szétszórt játékok, a morzsák a szőnyegen, a kiabálás és a zaj mindenkit idegesít, de egy szülő akkor is meg kell próbáljon nyugodt maradni, és nem agresszívnek lenni a gyerekkel.

4. Ne hagyjuk figyelmen kívül a gyereket

A gyerek sok kérdést tesz fel, ami néha fárasztó lehet, de a türelem a siker kulcsa. Válaszoljunk a gyereknek minden feltett kérdésére mert, ha nem válaszolunk akkor a gyerek felteheti azokat a kérdéseket olyan embereknek akik nem érdemlik meg a bizalmát. Beszélgessünk a gyerekkel, szánjunk rá időt, hogy meghallgassuk és tanácsot adjunk neki, mert egy szülőnél nincs jobb hallgatóság.

5. Ne használjuk örökké a telefonunkat

A gyereknevelés egyik főszabálya a példamutatás. Ha megszabjuk, nagyon  helyesen, a gyereknek, hogy mennyi időt tölthet a táblagép, telefon és egyéb kütyük bűvkörében naponta, akkor a szülő kezébe se legyen ott folyamatosan a telefonja és nyomkodja azt. töltsön inkább mindenki minőségi időt a gyerekével, vagy küldje  ki őt játszani és beszélgetni a többi gyerekkel.

Mi is tudjuk, veszélyes üzem a gyereknevelés, éppen ezért is a nagyon tiszteletreméltó, ám olykor -bocsánat a szóért- kicsit bugyuta gondolatsor megalkotóját -nem vitatva jó szándékát- ez úttal is köszöntjük a valódi életben, a való világ Magyaroroszág (Közép-Európa) nevű szeletében.

Ezt is érdemes elolvasni!