Erre figyeljen, ha vendéglőbe merészkedik: “orrtávolság” betartása és az “asztali patika” használata

Érdekes itinert adott ki a Magyar Turisztikai Ügynökség arról, hogy mi mindent kell betartaniuk vendéglátósoknak az újranyitás utáni működtetésre vonatkozóan.

Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) aktívan figyel….

Mint arról beszámoltunk, az MTÜ nem vesztegeti az idejét, nemrég vásárolt fel a Telekomtól 52 milliárd cellainformációt, hogy minél pontosabban ismerhesse szokásainkat a mobiljaink segítségével.

Más fa, amibe a fejszéjük vágódott….

Az MTÜ közreadott egy kis kézikönyvet vendéglátósoknak, melyben ajánlásokat fogalmaznak meg a vendéglátóhelyek újranyitás utáni működésére vonatkozóan.

Nem szerepel ezek között a vendégek kötelező maszkviselése, pedig megannyi burleszkjelenetnek lehettünk volna tanúi a nyáron, mikor pár sör után egyesek elfelejtik levenni a maszkot sörbe kortyolás előtt stb.

De ha kéri a vendég, a helynek biztosítania kell – írta meg a koncertblog.hu.

Ami kötelező és ami ajánlott – ha a hatalmasság áldást ad rá

Kötelező lesz a pincérek és a többi dolgozó számára a maszk vagy plexi arcvédő, illetve a kesztyű használata. Ajánlott a vendégek fertőtlenítésre figyelmeztetése, és a személyzet minimalizált kontaktusa velük. A foglalásokat korlátozni vagy maximalizálni kellene, vagy turnusokat bevezetni.

… és most jön a “cukiság”

Az asztalokat úgy kell elhelyezni, hogy az egymás melletti asztalnál ülők közötti

“orrtávolság”

minimum másfél méter legyen. Hogy ezt szemmértékre meglehet majd határozni, vagy colstok kell hozzá, azt nem írja a könyvecske.

Egy asztalnál pedig max négy ember ülhet és mindegyiken kötelezően lennie kell

“asztali patikának”,

ami fertőtlenítőszert jelent. Mindezek után jó étvágyat és fesztelen időtöltést kívánok mindenkinek!

figyu

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük