Erre szülessenek magyar – házas! – anyáktól (ugye tudják, miért a kiemelés?) magyar gyerekek?

Erre szülessenek magyar -házas! -anyáktól / ugye tudjátok miért a kiemelés?/ magyar gyerekek? A magát -többek között – családbarátnak mondó Orbán kormány a gyógyításhoz szükséges minimális feltételeket sem biztosítja, ez merénylet az élet ellen!

Mikor ilyen riportot látok,

eszembe jut, hogy az a valamivel több mint 2,5 millió Fidesz szavazó honfitársunk többsége nem látja, hogy épül le minden, ami az emberi életet védené. Nem jártak még közkórházban, nem volt még hozzátartozójuk kórházban, nem találkoztak mi minden hiányzik a gyógyításhoz?

Szerintük rendjén van,

hogy egy kisvárosnyi – 32 ezer – magyar ember halt meg azért, mert nem megfelelő ellátást kapott? Nem gondolnak arra, hogy bármelyikünkkel, bármelyikünk családtagjával előfordulhat, hogy nem jut időben a megfelelő orvosi ellátáshoz, vagy éppen mire a várólistán sorra kerülnénk már késő.

A Fidesz által világszínvonalúnak hazudott magyar egészségügy

nem biztosítja gyógyítást európai módra, az ország minden mutatójában sereghajtók között van. Nincs elég szakember, nincs elég szakápoló, nincs elég CT, nincs elég MRI, sok helyen még a gumikesztyű is hiányzik. Egyéb feltételekről már nem is beszélve!

“pusztul a Budai Gyermekkórház épülete, ahol mállik a vakolat a plafonról, hatalmas lyukak tátonganak az álmennyezeten, amikor esik az eső, az épület beázik, a csepegő vizet vödrökbe kell gyűjteni, töredeznek és repedeznek a vécécsészék, amelyekből kifolyik minden.”

Az RTL Klub Híradójának egy névtelenséget kérő édesanya

mutatott fotókat arról, hogyan pusztul a Budai Gyermekkórház épülete, ahol

  • mállik a vakolat a plafonról,
  • hatalmas lyukak tátonganak az álmennyezeten,
  • amikor esik az eső, az épület beázik, a csepegő vizet vödrökbe kell gyűjteni,
  • töredeznek és repedeznek a vécécsészék, amelyekből kifolyik minden.

A hölgy elmondása szerint egy éve folyamatosan viszi a kislányát a kórházba. Azt mondja, az orvosok munkájával nagyon elégedett, de ami az épületet illeti, elkeserítő állapotok uralkodnak. Mesélt arról is, hogy mivel nincsenek takarítók, sokszor látta, hogy terapeuták és nővérek takarítanak a kórházban ahelyett, hogy fogyatékkal élő gyerekek gyógyításával foglalkozhatnának.

Több szülő már áprilisban is panaszkodott minderre.

Bár akkor fenntartóként az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) azt ígérte, hogy van pénz a felújításra és a javításokra, a RTL Klub Híradója most nem kapott választ, hogy ezt a munkát miért nem végzik el.

Nem kérdeztek pártállást, egyszerűen kirakták a kórházból – gondolja, kedves Fidesz-szavazó, hogy Önnel másként tesznek?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük