Kerítésen innen

Erre vadásznak most a rendőrök – Ma indult útjára a razziahét

Erre vadásznak most a rendőrök - Ma indult útjára a razziahét

Az már megszokott, hogy időnként megszállják az ország útjait a rend őrei és feltartott jobb karjuk jelzésére megállnak az autósok, hogy bemutassák saját- és kocsijuk papírjait. Az sem kuriózum, hogy koncentráltan vizsgálódnak, mint teszik ezt a pénteken kezdődő razzia-hét alkalmával is.

Hogy mi az aktuális “téma”?

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (Roadpol) szeptember 16-22 között Focus on the road elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amelyhez a magyar rendőrség is csatlakozott – számolt be a police.hu.

Fókuszban a telefonálás…

A rendőrség Magyarország egész területén elsősorban a menet közbeni rádiótelefon használatot ellenőrzi, de nagy hangsúlyt kap a személy- és vagyonbiztonságot a figyelem elvonásával veszélyeztető egyéb cselekmények, mint például a jármű vezetőjének menet közben bármilyen elektronikai eszköz működtetésének, ilyen eszközön képi vagy szöveges adatok megtekintésének felderítése is.

A ROADPOL Safety Days (ROADPOL Közlekedésbiztonsági Napok) baleset-megelőzési programjához a magyar rendőrség 2021. szeptember 21-én közúti ellenőrzéssel, baleset-megelőzési előadásokkal, és gyermekeknek is szóló foglalkozásokkal csatlakozik.

A meghirdetett program kitűzött célja, hogy ne történjen halálos baleset Európa közútjain.

Kövesse cikkeinket a Google Hírek-en!

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

https://varosikurir.hu/addig-nincs-baj-amig-nincs-baj-rendor-2/