Erről beszélek, nyuszó-muszó! A Ryanair -és kik még?- áthárítja az utasokra az extraprofitadót - Városi Kurír

Sorting by

×

Erről beszélek, nyuszó-muszó! A Ryanair -és kik még?- áthárítja az utasokra az extraprofitadót

Emlékeznek még -pár napja történt!- a kormány május végén jelentette be, hogy több szektorra extraprofitadót vetnek ki. A légitársaságoktól 30 milliárd forint bevételt várnak. Gulyás Gergely miniszter akkor azt mondta, nem indokolt átterhelni az adót a fogyasztókra, de „ha ilyet mi tömegesen és nagy mértékben látunk, akkor ez ellen fel fogunk lépni, és az így keletkező esetleges extra hasznokat a kormánynak van jogi eszköze elvonni, tehát ezt nem javasolnánk senkinek”.

Hirdetés

Nos, akkor lássuk a frankót!

Csütörtökön levelet kaptak a Ryanair utasai, akik júliusra vagy későbbi időpontra foglaltak jegyet Budapestről. Ebből kiderül, hogy a légitársaság visszamenőleg mindenkire ráterhel még 3900 forintot (10 eurót), mert utasonként ennyi a kormány által bevezetett extraprofitadó. Európán kívüli úticél esetén ennél is több, 9750 forint (25 euró).

Akinek ez nem elfogadható, június 16-ig lemondhatja a foglalást, máskülönben automatikusan levonják a bankszámlájáról az összeget. Lemondás után a teljes, korábban kifizetett összeg visszajár.

Konkrétum….

A közösségi oldal tanulsága szerint:

  • “Mennyire kell valakinek ostobának lennie, hogy elhiggye, a kormány “extraprofit-adóját” majd nem terhelik át a cégek a vásárlókra?
  • Mennyire kell ostobának lennie valakinek ahhoz, hogy ne értse meg, hogy a rezsicsökkentést is a magyar adófizetők fizetik ki?
  • Hogy nincsen ingyen vacsora?

Persze a kérdés teljesen elméleti, hiszen tudjuk, hogy hitekkel kapcsolatban észről, meggondolásról, belátásról beszélni nem csak, hogy nem érdemes, nem is szabad. De mikor lett Magyarország teokrácia, ahol a király és a főpap egyszemélyben Orbán Viktor?”

varosikurir 287239302 568491731297067 8413148585891537171 n

A Ryanair szerdán közleményben szólította fel a kormányt, hogy vonja vissza az adót. A cég szerint a járvány, az ukrajnai háború és az egekbe szökő olajárak miatt az iparágban jelenleg nem létezik nyereség, éppen ezért

„több mint ostobaság”, hogy különadót vetnek ki rájuk.

Korábban a Wizz Air elnöke is azt mondta, ebben a helyzetben nincs értelme extraprofitról beszélni, azóta pedig kiderült, hogy a cég hatalmas veszteséggel zárta az előző pénzügyi évet.

Kapcsolódó

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Erről beszélek, nyuszó-muszó! A Ryanair -és kik még?- áthárítja az utasokra az extraprofitadót

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.