Erről beszélek nyuszó-muszó, avagy erre képes a kormány-sulykolás – Higgyük el, a gondolkodás nem luxus…..

A csapból is folyó, temérdek közpénzt felemésztő kormánypropaganda “csodákra” képes. Főleg, ha párosul a befogadó közeg félelmeivel, gondolkodástól való távolságtartásával. Ha minden a számításaik szerint alakul, nyugodtan tervezhet a regnáló még pár kétharmados választási győzelemmel. Tényleg itt tartunk?

A “szétzila” újabb esete….

A tanár-diák-szülő tüntetések sorra követik egymást, egyre többen gondolják úgy, hogy jelenlétükkel akarják kifejezni: nem jó, ami Magyarországon zajlik. Ez végre olyan ügynek tűnik, amibe pártállástól függetlenül beállhat mindenki, akinek itthon tanuló gyereke, unokája van. Megérezte a veszélyt a kormány is, így a propagandagépezet is beindult: igyekeznek lejáratni, megosztani akit csak lehet.

Kövesse cikkeinket a Google Hírek-en!

Noár mozgalom

Végig söpört a kormánymédián, hogy

“túl azon, hogy a baloldal megpróbálta kisajátítani a tiltakozást és rátelepedett az eseményre, ismét megjelent a baloldal egyik leghangosabb megmondóembere, NoÁr, aki látszólag nagyon szívén viseli a tanárok helyzetét. Van egy mozgalma is, ami a ma divatos jóemberkedést tűzve a zászlajára, természetesen kizárólag a kormány kritizálásával van elfoglalva. (…) NoÁr nagyon aktív volt a Facebook-oldalán, mert igyekezett minél jobban promotálni az eseményt. (…) Összehordott hetet-havat, míg végül eljutott a lényeghez, amiért valójában megszületett az egész poszt. Bemutatta ugyanis a videóban a tenyerére festve a kiállás jelét, az új szimbólumot, a piros felkiáltójelet. 

A dolgot azonban egy kicsit árnyalja, hogy azonnal elérhetők lettek az új szimbólummal ellátott termékek a noÁr mozgalom internetes áruházában. Bizonyára azért lett ez az új jel kitalálva, mert a kockás inget nem lehetett olyan jól megpörgetni a NoÁr webshopban, ahol egyébként van minden, mint a búcsúban. Például jó kis noÁr kapucnis pulcsi, uniszex, 17 000 forintért….”

Eredmény….

Levetették velünk a noÁr-os kitűzőt – jelent meg a NoÁr közösségi oldalán a bejegyzés.

“Most szépen hazamegyünk.. Levetette a “Tanárballagás” főszervezője a noÁr-os kitűzőt az aktivistánkkal, mondván ők sem viselik a saját kitűzőjüket más eseményén. Miben más ez, mint amikor diákokat nem engedtek kockás ingben iskolába menni?

Hirdettük az eseményt, kiállunk a pedagógusok mellett, az oktatás ügye mellett, ki is jöttünk, hoztunk 20 ballagó tarisznyát, élőzni is szerettük volna a ballagást. Most hazamegyünk..

Olyan üzenetet is kaptunk, hogy szívesen idézne egy felszólaló minket, csak nem mondaná el honnan idéz, mert nagyon megosztóak vagyunk. Ez is fasza. Az is óriási, hogy sokan nem örülnének nekünk, mert akkor megint az lesz, hogy ez egy “balos” esemény lesz és “rátelepszünk” az eseményre.

Nem tudjuk mióta számítunk “balos”-nak.

Nem is értjük ezt a kritikát, hiszen minden ügyünk közös nemzeti ügyünk. Ha a “rátelepedés” pedig azt jelenti, hogy segítünk abban, hogy minél több helyre eljussanak az események, fotóst, videóst szervezünk az eseményekre, segítünk a szervezésekben és mindenben, amiben tudunk, akkor valóban “rátelepszünk”.

Nem a propaganda nemtelen, szervezett támadásai, nem az arctalan gyáva trollkommentelők, hanem ezek a gesztusok ez a gondolkodásmód az, ami bizony visszavet minket.”

A hozzászólásokból….

“Gyalázat. Ez a társadalom elveszett. Összefogás = nulla. Meg lehet nézni az utóbbi évek történéseit: alig van szolidaritás, mindenki magában tüntet, könnyedén meg lehet osztani a társadalmi csoportokat. Amíg nem hasít a pénztárcába komolyabban a dolog, addig a többség elfordul… Nagy lesz itt a baj. De akkor már késô lesz…”

“Egyre durvul a helyzet, és ez látszik a reakciókon is. Mondvacsinált dolgokba kötünk bele, mert mindenki fél, mi lesz a következő lépés. Most végképp nem szabad meghátrálni és feladni! Aki megijed attól, mit szólnak a követői, ha egy közös ügyekért kiálló aktivista is melléjük áll, az egészen biztosan nem fogja végig vinni az oktatás forradalmát… NoÁr, nem tudtok mást tenni, mint ezt elfogadni, és remélem, holnaptól újult erővel- ahogy eddig is mindig – folytatjátok a harcot értünk, velünk! Ne azt nézzétek, ki van ellenetek, hanem azt, hogy ki van mellettetek. Rengetegen vagyunk hálásak azért a sok erőfeszítésért, amit eddig tettetek értünk!!”

“Sajnos nagyon sok a gyáva, önző és buta ember nálunk.. Számomra Ti hősök vagytok,akik végre tesznek valamit. Sajnos sosem az volt a jellemző hogy az okosak vannak többen…de sok lúd disznót győz! És tartsunk ki …tartsunk össze.. Ez az igazi bátorság, és csak így érhetünk el változást.”

“Miért is volt megosztó ez a tüntetés? Hallottátok a beszédeket? Teljesen egyértelmű kritika hangzott el, egyértelmű üzenettel. Olyan módon és stílusban, amilyet a szervezők elképzeltek. Minden rendezvény szervezőjének szíve joga meghatározni, hogyan képzeli el az eseményt, és az alapján eldönthetjük, szeretnénk-e részt venni. Itt direkt kérték, hogy ne vigyünk transzparenst, kitűzőt, hasonlókat. Ez volt a koncepció. Nem vittünk. Máshova meg visszük. Az ügy ugyanaz, csak a csatorna más. Butaság és szomorú dolog ebből önérzeti kérdést csinálni. Nem hiszem, hogy bárki elveszítené identitását a kitűzője nélkül.”

“Az a helyzet, hogy tökre megértem őket. Legalábbis én értem, hogy mire gondolnak. Sértődöttség, és pláne ennek nyilvánosságra hozatala helyett jobb lett volna egyszerűen csak teljesíteni a szervező kérését és létszámmal segíteni. Alapvetően nem szeretem a baloldalt (és a Fideszt sem!!!) mégis ott voltam, holott tudtam, hogy mennyi baloldali politikus “rátelepszik” az eseményekre Kaposváron, minden hangos szó nélkül, egyszerűen csak a jelenlétemmel, +1 fővel segíteni egy olyan ügyet, ami számomra is fontos. Miért lehetetlen egy “Noáristának” ugyanezt megtenni, elfogadni a szervezők kéréseit, mindenféle kitűző és feltűnősködés nélkül?”

“Nagyon köszönjük, Noár, a teljes odaadásodat, a támogatásodat! Ugyanakkor óvatosan megkockáztatok egy véleményt: szerintem mindkét oldalon elférne az alázat. Lehet saját jelvény nélkül is a másik mellett tüntetni, én ezt fontosabbnak látom, mint a kilépést a helyzetből. MOST olyan időket élünk, amikor fontos az összefogás, amibe beleférhetnek kompromisszumok. És akkor – Áronként – még mindig ott lehetnél. (Ez csak egy személyes vélemény, némiképp meggyőződés, és ettől függetlenül az első mondatom a lényeg.)”

“Sajnos ez a marhaság beleivódott egyesekbe. Egyedül semmit nem érnek el, lásd Tanítanék Mozgalom és az alternatív nemzeti alaptantervük. Ha széles társadalmi réteg, beleértve az ellenzéki pártokat és szavazóikat támogatja őket, akkor van egy csekély esély a változásra, anélkül kihúnynak mint a gyetya lángja. Ezt tudomásul kellene venni fanyalgás nélkül.”