“Érthetetlen” – Varga Judit nekiment az Európai Bíróság ítéletének

Az Európai Bíróság mai ítélete szerint a röszkei tranzitzónában a magyar állam nem biztosítja a migránsok jogait és őrizetben tartja őket – közölte Varga Judit igazságügyi miniszter csütörtökön az MTI-vel.

A kormány hajthatatlan, ahogy azt szokta…..

A kormány álláspontja változatlan, a magyar szabályozás és gyakorlat megfelel az uniós és nemzetközi jognak, hiszen a tranzitzónát a migránsok Szerbia felé bármikor elhagyhatták volna.

“Érthetetlen, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága és az Európai Bíróság egymásnak ellentmondó ítéletet hozott egy, az Európa határainak megvédése és jövője szempontjából kiemelkedően fontos kérdésben”

– mondta Varga Judit.

A két előzetes döntéshozatali eljárást még 2019 decemberében kezdeményezte a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a röszkei tranzitzónában tartózkodó, kiutasítási határozat hatálya alatt álló személyeket érintő eljárásokban. A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága a 2019. november 21-i Ilias és Ahmed ítéletében még arra a megállapításra jutott, hogy a tranzitzónában tartózkodás nem minősül őrizetnek.

A Varga-szemszög

Az igazságügyi miniszter szerint az Európai Bíróság ezzel ellentétben mostani ítéletében már úgy foglalt állást, hogy a migránsok röszkei tranzitzónában való elhelyezését “őrizetnek” kell minősíteni. A bíróság szerint ha a bírósági felülvizsgálatot követően megállapítást nyer, hogy az érintett személyeket érvényes ok nélkül vették őrizetbe, az eljáró bíróságnak el kell rendelnie a haladéktalan szabadon bocsátásukat.

Az érintett személyek azonban nem menedékkérők, kérelmüket már elutasították, ezért jogszerűen nem tartózkodhatnak Magyarországon

– hangsúlyozta Varga Judit. Az Európai Bíróság döntése azt jelenti, hogy kötelezni akarják Magyarországot a bevándorlók ellenőrzés nélküli beengedésére és befogadására.

Ez elfogadhatatlan és ellentétes a magyar alaptörvénnyel, ezért e jogi helyzetet és következményeit a kormány alkotmányossági szempontból is megvizsgálja

– fogalmazott az igazságügyi miniszter.

Az ítélettől függetlenül…..

Miniszter asszony, és az emberség? Ön szerint túl van értékelve?

3 hozzászólás

  • Avatar
   2020.05.14 - 21:36
   Közvetlen hivatkozás

   Azzal az egy tekervénnyel ami neked van, szerintem neked minden nő “szőke”.

   A fajtád a cipője sarkáig sem ér fel, csak messziről ugatjátok, mint hülye kutya a holdat.

   Válasz
 • Avatar
  2020.05.14 - 21:30
  Közvetlen hivatkozás

  “Az ítélettől függetlenül…..
  Miniszter asszony, és az emberség? Ön szerint túl van értékelve?”

  Kedves szerkesztő! Ha az egész probléma egyszerre nem fér a fejébe, azaz nem látja át a problémát, nem érti a lényeget, fölösleges rosszmájú és ostoba megjegyzéseket tennie.
  Beszólogatni olyan embereknek, akikhez nem képes felérni sem eszmeileg, sem szellemileg, nem túl intelligens megoldás. Ráadásul kontraproduktív.
  Szabó Tímea és Hadházi Ákos is ezzel a módszerrel próbálkozik folyamatosan a parlamentben, de saját maguk lejáratásán kívül nem sokra mennek vele. El fog olvadni a támogatottságuk. Az a néhány tucat tahó, akinek ez tetszik, kevés les egy kormányváltáshoz.

  Ha önnek ez tetszik, lelke rajta, de ne várjon más végkifejletet mint az esetükben várható.
  Amiről itt szó van, egy jogértelmezési vita, aminek csak áttételesen van köze az “emberiességhez”.

  Egyébként “emberiességi” alapon nem fogadhatja be Európa Afrika lakosságát, csak mert az egyszer csak gondol egyet és megindul.
  Európában a bentlakó népességnek is vannak alapvető “emberi jogai”. Nem köteles egy szervezett invázió előtt meghajolni, ahol csak a betelepülőknek vannak jogai, neki pedig nincsenek. Mert épp ez zajlik jelenleg Nyugat-Európában.

  “Emberi jogi” alapon segíteni kell nekik, hogy otthon tudjanak boldogulni, nem rátelepíteni őket Európára, mert abba Európa belepusztul.

  Ha Afrika rátelepül Európára, akkor káosz lesz, esetleg polgárháborúk, és akkor már senkinek nem lesznek semmilyen jogai.

  Egyes érdekcsoportok épp ezt szeretnék, káoszt teremteni, a zavarosban halászni, és a káoszba, gazdasági csődbe fulladt országokat eladósítani, hitelezni nekik, azokból állandóan tejelő adósrabszolgát csinálni.

  Ön nagy “okosságában”, lehet, hogy akaratlanul, – nettó ostobaságból, vagy sima aljasságból – az ilyen beszólásokkal épp ezek szekerét tolja.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük