Sorting by

×

Nem titkolja tovább a Médiatanács: érvénytelennek minősítették a Klubrádió pályázatát!

Szerdán már döntöttek, de csak csütörtök délben tették közzé, hogy nyertes nélkül zárta le a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa szerdán a Budapest 92,9 MHz rádiós frekvencia pályázati eljárását, miután az eljárásban egyetlenként bennmaradt pályázó, a Klubrádió Zrt. ajánlatát is érvénytelennek találták, írja az NMHH közleményében.

A döntés ellen a pályázó tizenöt napon belül jogorvoslattal élhet

A Médiatanács közleményében azt írja,

megvizsgálták a a Klubrádió pályázati ajánlatát, és megállapították, hogy az több szempontból sem felel meg a pályázati előírásoknak.

Szerintük

„a nyilvános cégadatok vizsgálata alapján megállapítható, hogy a Klubrádió több éven át tartó törvénysértő gazdálkodása miatt a hatályos cégjogi szabályok értelmében bármikor kényszertörlési eljárás indítható ellene. A hazai és európai médiaszolgáltatási pályáztatási gyakorlat alapvető és általános elvei szerint a korlátosan rendelkezésre álló rádiós frekvencia működtetésére egy bizonytalan és törvénysértő gazdasági helyzetben lévő vállalkozás nem megfelelő.”

A Médiatanács szerint a Klubrádió pályázata

„lényegi műsortervi hibákat tartalmaz. A benyújtott műsorterv nem felelt meg a rádiózás alapvető követelményeinek, ellentmondásokat tartalmazott, melyek az eddigi bírósági döntések alapján nem mérlegelhető, objektív hibák, így egyetlen pályázat esetében sem fogadhatók el. A hazai következetes bírósági joggyakorlat, a médiatörvényben megfogalmazottak és az egyenlő elbánás kötelező elvei alapján a Médiatanács nem tekinthetett el a pályázati anyagban ejtett hibák megállapításától”.

Az NMHH 2020 szeptemberében bürokratikus szabálysértésekre hivatkozva nem újította meg a Klubrádió frekvenciajogosultságát,

és új pályázatot írt ki a 92,9 MHz-es frekvenciára. Ezen a Klubrádió mellett két másik pályázó indult, a Spirit FM-et működtető Közösségi Rádiózásért Egyesület, valamint a márciusban alapított LBK Médiaszolgáltató 2020 Kft. is, amely mögött Bíró Balázs, Andy Vajna egykori médiajogásza áll. Ezen a pályázaton azonban különféle kifogások miatt nem született győztes, és a Klubrádión kívüli pályázókat ki is zárták – viszont az LBK Médiaszolgáltató az NMHH döntését bíróságon támadta meg, ami miatt az NMHH felfüggesztette az egész frekvenciapályázatot.

Az egyik utolsó, nem kormányközeli rádió elhallgattatása komoly visszhangot váltott ki már nemzetközi szinteken is, hiszen maga a Médiahatóság (amelynek elnöke, Karas Mónika Habony Árpád volt ügyvédje) az, amely évek óta mindent megtett annak érdekében, hogy a Klubrádió ne tudjon zavartalanul működni.

A Klubrádiót itt tudja élőben hallgatni.

Forrás

átver

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.