Sorting by

×

Fidelitas: ne engedd, hogy becipzárazzák a szád – érzékenyítő kampányklip a fiataloknak

Kampányklipet készítettek a Fidelitas ifjai Varga Judit Facebook-rendszabályozós ötletére csavarodva: Ne engedd, hogy becipzározzák a szád” címmel. Nem kellene fontolóra venni egy másik szlogent? Például azt, hogy “ne engedd, hogy átmossák az agyad?”, “engedd meg magadnak a gondolkodást”, vagy, hogy “ésszel Facebookozz”?

Demokráciában nem tiltogatunk csak úgy….

A klipbe belesűrítették az összes számukra kijelölt “gyűlölni valót”, amitől -reményeik szerint- a fiatalokat kiveri a veríték: Soros, CEU, cenzúra, diktatúra, adathalászat, megfigyelés…..

Felteszem, nem ezekre gondoltak:

Egy megjegyzés….

A tiltás semmit nem ér, az észérvek, a vita, a beszélgetés annál többet. A Facebook nem ördögtől való, a helyén kell kezelni. Nem tartanak senki fejéhez fegyvert, hogy naponta nézzen fel az önszántából létrehozott profiljára. A kutyus talán ott van elvermelve, hogy arra kell törekedni, hogy a srácok -vagy éltesebb felhasználók- elég tudást, bölcsességet és tapasztalatot szerezzenek tanulmányaik alatt a suliban ahhoz, hogy szűrjék az információdömpinget és összekapkodják belőle, amire szükségük van. A regnáló oktatáspolitikája jelenleg nem effelé törekszik.

A fidelitasosok ezt írták klipjük kísérőszövegeként:

“A biztonságos internet napján nem mehetünk el amellett, hogy a magánszféra védelmét, biztonságát és a véleménnyilvánítás szabadságát az online térben is meg kell őriznünk! Erről szól a digitális szabadságunk! Ha neked is fontos, ne engedd, hogy becipzárazzák a szád!”

figyu

átver

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.