Érzi, ahogy megy fel a pumpa? Műtéti szövődmény miatt került kórházba 12 beteg

Műtéti szövődmény miatt tizenkét beteg részesült kórházi ellátásban a budaörsi szakrendelő egynapos sebészeti részlegén elvégzett szürkehályog műtéteket követően – írja a Budaörsi Napló

Bocsika…..

A Budaörsi Egészségügyi Központ elnézést kért a betegektől, azt írták,

mindent megtesznek a teljes gyógyulásuk érdekében.

A 12 beteg mindegyikén december 12-én hajtottak végre szürkehályogműtétet a Budaörsi Egészségügyi Központ egynapos sebészeti osztályának II. számú műtőjében, és a másnapi orvosi kontrollon mindannyian tünetmentesek voltak. December 14-én azonban fájni és váladékozni kezdett a betegek műtött szeme, ezért a budaörsi egynapos sebészet kórházi háttérintézményeként működő Szent János Kórházban oprálták újra őket.

Négyük tartósan kórházi kezelésre szorult.

Voltak “mázlisták” is…..

December 12-én egyébként 22 embert műtöttek szürkehályoggal a II. műtőben, tehát nem mindegyiküknél jelentkeztek a szövődmények, ugyanígy nem volt gond eddig a többi napon műtöttekkel és a december 12-én az I. számú műtőben operáltakkal sem.

A Budaörsi Egészségügyi Központ jelezte a dolgot a Nemzeti Népegészségügyi Központotnak (NNK), és törölték a kiírt műtéteket.

Nem nagyon mostak kezet?

A Budaörsi Napló szerint a műtőben és betegekről vett minták alapján a szövődmények valószínűsített oka, hogy a műtétek során nem tartották be maradéktalanul a személyi higiénés előírásokat, különösen a kézhigiénés protokollt.

Az ügyben jelenleg is folyik a személyi felelősséget is tisztázó vizsgálat.

Az NNK a fertőtlenítések végrehajtásán túl kötelezte az intézményt a személyi higiénés szabályok szigorítására és betartásuk fokozott ellenőrzésre.

A műtétek 2020 januárjában újraindulnak Budaörsön,

ahol egyébként évi 2500 operációt végeznek, és az utóbbi években (a mostani eset előtt) 10 ezerből 2 beteg kényszerült az itteni műtét után a támogató kórház felkeresésére.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük