A rezsim kétségbeesett kísérlete a túlélésre: ismét leadják retro-csatornájukon A Tenkes kapitányát.

Rabszolgatörvény a karácsonyfa alá

A rabszolgatörvénnyel Orbánék olyan lépésre szánták el magukat, ami izgalmassá teszi kényelmesen berendezett rezsimjük mindennapjait. Magyarázkodnak ezerrel, de a lényegen természetesen nem változtatnak: a magyar dolgozó kerüljön a jelenleginél is kiszolgáltatottabb helyzetbe.

- Hirdetés -

A Városi Kurír részletesen beszámolt a készülő törvényről és a kibontakozó ellenállásról.  Az útlezárások már megkezdődtek, december 8-ára a szakszervezetek a főváros szívébe hívták a tiltakozókat – és ígérik, hogy ezzel nincs még vége az ellenállás megszervezésének.

Eke Máté, Buga Jakab és Veronika, a csodafegyver

A rezsim utolsó, kétségbeesett kísérlete a túlélésre: hétfőtől ismét leadják retro-csatornájukon A Tenkes kapitánya mind a 13 részét.
Bizonyára arra számítanak, hogy kiürülnek az utcák, és a dühös nép két karácsonyi bevásárló-körút között megszelídülve, párás szemmel bámulja a képernyőt. A magyar lakosság tévérajongását ismerve, még az is lehet, hogy jól számítanak…

Beharangozó

A sorozat ajánlója szerint: “Béri Balogh Ádám kuruc brigadéros parancsára a furfangos Eke Máté összegyűjti a szegényeket. A tenkes-hegyi barlangokban felütött tanyájukról indulnak a labancok elleni portyákra, sok borsot törnek a siklósi labanc ezredes orra alá, majd a várat is elfoglalják.”

Ezt természetesen 125-ödször is végig lehet nézni, de azért kikívánkozik egy megjegyzés: hogyhogy Veronikáról egy szó sincs? Pedig a szép szőke parasztlánykába egész nemzedékek estek bele végzetesen, menthetetlenül, és persze reménytelenül, mert ő csakis a Kapitányé lehetett. Még a ravasz Dudva korcsmáros is hiába ármánykodott.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét