És igen, ez a pillanat is elérkezett! – Landolt Putyin gépe!

A két napja “no go” zónává tett budapesti belváros ezekben a pillanatokban bénul meg igazán! Landolt a Putyint szállító repülő.

Áll a város….

Megérkezett Budapestre Vlagyimir Putyin orosz elnök. Orbán Viktor miniszterelnök fogadja délután, a tárgyalásokon várhatóan a gázszállítást érintő újabb megállapodás születhet, valamint a paksi bővítés is téma lehet. Mindezeken kívül a friss szíriai fejlemények nyomán világpolitikai téma is napirendre kerül.

-jelentette az Origo, beígérve, hogy percről percre tájékoztat a két politikus minden rezdülésérő.

Lesz minden…..

A portál értesülése szerint – ami ugye pártközeli – fontos megállapodásokat ír alá Orbán Viktor Vlagyimir Putyinnal: a gazdaság, a keresztény közösségek védelme és például a sport területén. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt hangsúlyozta a csúcs előtt, hogy az szolgálja a magyar érdeket, ha fejlődnek a gazdasági kapcsolatok. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a nyugati államok szoros együttműködést alakítottak ki Moszkvával, még ha a nyilvánosság előtt nem is ezt hangoztatják.

Mindeközben….

A Clark Ádám téren a Párbeszéd aktivistái egy molinót feszítettek ki az Alagút bejárata fölé, hogy így tiltakozzanak

“Vlagyimir Putyin, a diktátor érkezése ellen”,

legalábbis így nyilatkozott a helyszínen Barabás Richárd, a párt szóvivője.

Barabás közölte: tűrhetetlennek tartják, hogy egy szuverén ország miniszterelnöke bármikor csettintésre ugrik, ha Putyin ide kíván jönni Magyarországra. Továbbá a találkozó botrányos is, mert nem ismerjük a tárgyalás részleteit. Eladósodás és kiszolgáltatottság az eredménye azoknak a rossz megállapodásoknak, amiket a kormány eddig kötött, és nemcsak a drága és túlárazott paksi beruházásra gondol, hanem a Tarlós érában megkötött enyhén szólva kétes metróberuházásokra, tette hozzá.

Egy hozzászólás itt: “És igen, ez a pillanat is elérkezett! – Landolt Putyin gépe!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük