És még nekünk van keresztény kormányunk?

Az elmúlt évből azegyik legszomorúbb kép, amit tavaly októberben készítettem, az ország egyik nagyvárosában, ételosztáson. A három gyerek, az édesanyjukkal, a kicsi még karon ülő.

Tudom, sok kérdés felvetődhet.

Hallottam én is. Nekünk, akik immár nyolcadik éve, ha esik, ha fúj a hónap utolsó vasárnapján ételt osztunk, nincs jogunk kérdéseket feltenni. Aki beáll a sorba, annak jó oka van rá. S higgyétek el, könnyen kerülhet bárki hasonló élethelyzetbe. Vannak persze akiknek már nem lehet segíteni, de egy normális országban, egy tisztességes szociális ellátó és segítő rendszer, talán még csodákra is képes lehetne.

Rendjén van, hogy egy gyereknek már a születéskor el dől a sorsa?

Engem ilyen képek láttán – hiszen személyesen találkozom, beszélgetek is velük – leginkább az foglalkoztat, rendjén van-e az, hogy egy gyereknek már a születéskor el dőljön a sorsa. Nem véletlen, hogy nem látjátok az arcokat. Így is elkeserítő. De én beszélgettem ezzel a kisfiúval már többször. Egy kis okos, értelmes gyerek, még csillog a szeme. Természetesnek tekinti, hogy a szülei számára csak így tudják hétvégén-amikor nincs iskola -az ellátást biztosítani. Nincs egyedül, több százezer magyar gyermek éhezik szombat, vasárnap, vagy a többnapos ünnepeken. Meleg étel az csak álom a számukra, ha kenyérre telik, már annak is örülnek.

Ferge Zsuzsa: “A kormány létrehozta a szegénységen bosszúálló államot”

Ugyanakkor látjuk a plebejusnak hazudott Fidesz rezsim dőzsölését, rongyrázását.

Ebben a szerencsétlen országban mindenre van pénz, amire Orbán akarja. A környező országokban is már stadionokat építünk, az kormányzóhoz lojális egyházak számára dőlnek a milliárdok. A nemzet gázszerelője pár év alatt, az ország leggazdagabb embere lett. A Fidesz -éra alatt a csókosok lehülyézik azt, aki nem nyúl bele a közösbe, aki nem tolvaj. Milyen ország az, amelyben a nemzeti bank elnökének jogerős bírósági papírja van arról, hogy közpénz tapad a kezéhez? Ilyen országban akarunk élni?

A magyar gyerekek harmada él szegénységben

Hol van Hegedűs Zsuzsa, Orbán tanácsadója?

Milliós fizetésért, szolgálati Audiból osztotta a napos csirkéket, mondván ezzel felszámolják a gyermekéhezést. Jó pár éve, nagy csinnadrattával be is jelentette a nagyasszony, hogy felszámolták a rendszerszintű éhezést. Volt bőr a képén ilyet állítani? Audiból és jó fizetés mellett, az élet is rózsaszínnek látszódik. De az én kis barátom, és még sok százezer sorstársa – állíthat bármit Zsuzsa asszony – bizony éhezik.

Orbán ragaszkodik a csibe-, vetőmag- és malacosztásáról elhíresült Hegedűs Zsuzsájához!

Kérdezze meg az óvónőket, a pedagógusokat, hogy falják az ennivalót ezek a gyerkőcök hétfőn. Nincs az a mennyiség amit meg nem ennének. És még nekünk keresztény kormányunk van? Az igazi hit az szívből, belülről jön. Ma pedig egy szívtelen, gátlástalan siserehad rabolja le az országot, esélyt sem ad ezeknek a gyermekeknek arra, hogy jobb életük legyen, mint a szüleiknek. Orbán bünteti őket azért, amiről nem is tehetnek: csóró családba születtek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük