.. és megtették, leírták! A pofátlanság ma már nem nőhet nagyobbra!

Mindig azt hisszük, hogy ezt már nem lehet überelni és akkor megjelenik egy közlemény, ami átírja az egész jól felépített gondolatmenetet.

“Extra magasról kiemelten magasra” csökkent

A kedd délután híre, hogy Barkóczi Balázs, a DK politikusa azzal állt elő, hogy

dokumentum bizonyítja: A járvány alatt csökkentik a COVID-osztályon dolgozók bérét

“Az ember azt gondolná, hogy egy világjárvány még az Orbán-kormányt is ráébreszti arra, hogy milyen veszélyekkel jár, ha a kormány nem becsüli meg az egészségügyi dolgozókat. Egy birtokunkba jutott levél azonban cáfolja ezt: a dokumentumban a Szent János kórház főigazgatója arról tájékoztatja a kórház COVID-osztályos dolgozóit, a járvány frontvonalában dolgozókat, hogy csökkentik a fizetésüket. A főigazgató a máig nem teljesített kormányzati ígéretre hivatkozik, hogy a kórházi dolgozók majd kapnak egy egyszeri 500 ezer forintos jutalmat, ezért kell csökkenteni a bérüket. Az igazgató szó szerint úgy kezdi levelét, hogy

“Tájékoztatni kívánok mindenkit, hogy 2020. május 1-jétől kezdődően a COVID ellátásban eddig fizetett 180%-os óradíj 150%-ra változik.”

Estére megjött a Szent János Kórház válasza

“A Szent János Kórház vezetése

a koronavírusos betegeket ellátó Covid-osztályokon dolgozók extra magas, 180 százalékos óradíját csökkentette kiemelten magas, 150 százalékos díjra a járványhelyzet javulásával

– olvasható a kórháznak az MTI-hez eljuttatott keddi közleményében.”

Kisebb a terhelés….?

“A járványhelyzet javulásával és a fertőzöttek számának csökkenésével ma már lényegesen kisebb teher hárul a Covid-osztályokon dolgozókra is, ezért az extra magas óradíj kiemelten magasra, 150 százalékra változott, ami országos szinten még mindig a legmagasabbak közé tartozik”

– írták.

A kórház arra reagált, hogy a Demokratikus Koalíció egy a birtokukba került levél alapján azt közölte, a Szent János Kórház főigazgatója a járvány idején csökkenti a Covid-osztályokon dolgozók fizetését. A Szent János Kórház a koronavírus-járvány első napjától biztosította a kiemelt kockázatú ellátóhelyeken dolgozók extra magas, 180 százalékos óradíját.

“Mivel intézményünk a legnagyobb ellátók egyike (csúcsidőben légúti ambulanciát, 3 izolációs – ebből egy lélegeztető – osztályt és karanténkórházat üzemeltettünk 140-150 bent fekvő beteggel), ez az intézkedés nagy számú dolgozónkat érintette”

– tudatták.

Hozzátették:

egyéb vezetői intézkedéseket is hoztak – széles körben biztosított homeoffice-lehetőség, 15 nap fizetett távollét a gyermekelhelyezést megoldani nem tudó szülőknek, rugalmas munkaidő -, amivel igyekeztek megkönnyíteni a munkavállalók életét,

“aminek köszönhetően senki nem vesztette el az állását vagy került anyagi krízisbe a veszélyhelyzet alatt”.

koronavírus

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük