Mindig azt hisszük, hogy ezt már nem lehet überelni és akkor megjelenik egy közlemény, ami átírja az egész jól felépített gondolatmenetet.

“Extra magasról kiemelten magasra” csökkent

A kedd délután híre, hogy Barkóczi Balázs, a DK politikusa azzal állt elő, hogy

- Hirdetés -

dokumentum bizonyítja: A járvány alatt csökkentik a COVID-osztályon dolgozók bérét

“Az ember azt gondolná, hogy egy világjárvány még az Orbán-kormányt is ráébreszti arra, hogy milyen veszélyekkel jár, ha a kormány nem becsüli meg az egészségügyi dolgozókat. Egy birtokunkba jutott levél azonban cáfolja ezt: a dokumentumban a Szent János kórház főigazgatója arról tájékoztatja a kórház COVID-osztályos dolgozóit, a járvány frontvonalában dolgozókat, hogy csökkentik a fizetésüket. A főigazgató a máig nem teljesített kormányzati ígéretre hivatkozik, hogy a kórházi dolgozók majd kapnak egy egyszeri 500 ezer forintos jutalmat, ezért kell csökkenteni a bérüket. Az igazgató szó szerint úgy kezdi levelét, hogy

“Tájékoztatni kívánok mindenkit, hogy 2020. május 1-jétől kezdődően a COVID ellátásban eddig fizetett 180%-os óradíj 150%-ra változik.”

Estére megjött a Szent János Kórház válasza

“A Szent János Kórház vezetése

a koronavírusos betegeket ellátó Covid-osztályokon dolgozók extra magas, 180 százalékos óradíját csökkentette kiemelten magas, 150 százalékos díjra a járványhelyzet javulásával

– olvasható a kórháznak az MTI-hez eljuttatott keddi közleményében.”

Kisebb a terhelés….?

“A járványhelyzet javulásával és a fertőzöttek számának csökkenésével ma már lényegesen kisebb teher hárul a Covid-osztályokon dolgozókra is, ezért az extra magas óradíj kiemelten magasra, 150 százalékra változott, ami országos szinten még mindig a legmagasabbak közé tartozik”

– írták.

A kórház arra reagált, hogy a Demokratikus Koalíció egy a birtokukba került levél alapján azt közölte, a Szent János Kórház főigazgatója a járvány idején csökkenti a Covid-osztályokon dolgozók fizetését. A Szent János Kórház a koronavírus-járvány első napjától biztosította a kiemelt kockázatú ellátóhelyeken dolgozók extra magas, 180 százalékos óradíját.

“Mivel intézményünk a legnagyobb ellátók egyike (csúcsidőben légúti ambulanciát, 3 izolációs – ebből egy lélegeztető – osztályt és karanténkórházat üzemeltettünk 140-150 bent fekvő beteggel), ez az intézkedés nagy számú dolgozónkat érintette”

– tudatták.

Hozzátették:

egyéb vezetői intézkedéseket is hoztak – széles körben biztosított homeoffice-lehetőség, 15 nap fizetett távollét a gyermekelhelyezést megoldani nem tudó szülőknek, rugalmas munkaidő -, amivel igyekeztek megkönnyíteni a munkavállalók életét,

“aminek köszönhetően senki nem vesztette el az állását vagy került anyagi krízisbe a veszélyhelyzet alatt”.

koronavírus

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét