És megtörtént…. Elverték az ATV riporterét Pécs városában

Csak sikerült addig húzni az emberekben a feszültséghúrt, amíg vasárnap, a választás napján megvertek egy újságírót, akinek mindössze annyi volt a bűne, hogy tette a munkáját.

2019. Magyarország, Európa

A fejemre, a hátamra és a vállamba ütöttek. Letörték a kamera keresőjét és a mikrofont

— erről beszélt a 24.hu megkeresésére Szalai Péter, az ATV munkatársa. A riporter Pécsen dolgozott, amikor azt az információt kapta, hogy egy

önkormányzati épületben vagy annak környékén csomagokat osztanak a város Meszes nevű részén.

A riportert és a vele érkező Gyimesi Gábort, a Jobbik önkormányzati képviselőjét két férfi várta az irodában. Szalai szerint arról érdeklődtek, hogy miért van nyitva az iroda hétvégén és miért látni feltűnően sok olyan személyt a környéken, akik élelmiszercsomagokat cipelnek. A férfiak ellentmondó válaszokat adtak, az egyik egyszer azt állította, hogy önkormányzati dolgozó, majd azt, hogy a Jobbik alkalmazottja. Szalai szerint az egyik arról kérdezte

Miért forog a kamera?

Hencsei Zsolt közösségi oldalán így írt:

“Most reggel 8 órakor a Meszesi Szeptember 6. térnél lévő önkormányzati helyiségbe be szeretett volna menni Gyimesi Gábor önkormányzati képviselő úr és meg szerette volna tudni,hogy miért van nyitva vasárnap a helyiség!?

Az ATV híradósa is vele volt kamerával. Mivel feltételezhető,hogy választási csalás történik. Illetve folyamatban van jelen pillanatban is.

A válasz az volt,hogy az ATV munkatársát többször megütötték, Gyimesi Gábort is kilökték a helységből. Kardokkal fenyegetőznek, ordibálnak , próbálnak fenyegetően fellépni.
Ugyan ez történik Hősök terén is.

Megfélemlítés folyik. Ez a FIDESZ!!!!”

Majd a jobbikos politikust falhoz nyomták, Szalait pedig többsször megütötték

A Pécsi Stop szerint az atrocitás a Szeptember 6-a téren történt, Gyimesi Gábor képviselőként akart bejutni a fura módon nyitva lévő önkormányzati irodába. A hvg.hu elérte a képviselőt, aki elmondta: neki

azt mondták, hogy egy egyesület bérelte ki az irodát, az ételcsomagot pedig azoknak osztják, akik egy tanfolyamot sikeresen elvégeztek. A csomagban egyébként étolaj és némi tartós élelmiszer volt.

Rendőr: nem történt választási csalás

A kiérkező rendőrök neki azt mondták, hogy nem történt választási csalás, de Gyimesi szerint egy névsor alapján kapták a helyiek a csomagot. Hozzátette,

természetesen megteszik a feljelentést.

Frissítés: egy BIOKOM-feliratú irodánál történt az eset, az ATV munkatársának 100 ezer forintot meghaladó kára keletkezett az atrocitásnál!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük