… és Mészáros hammm, bekapja a T-Systemset! Ne izguljon, nem akad meg a torkán!

A Mészáros Lőrinchez közeli, Jászai Gellért többségi tulajdonában álló 4iG megvásárolja a T-Systems Magyarországot, mellyel a társaság és leányvállalatai is tulajdonába kerülnek.

A gömböc keddje…..

A mesében pórul járt a mindent felfaló Gömböc, a valóság egyelőre más. A felcsúti milliárdos és jó haverja, Jászai cége a magyar informatikai piac meghatározó szereplője lett.

A 4iG és a Magyar Telekom között létrejött megállapodásban a felek a tranzakció legfontosabb pontjaiban már megállapodtak, a részletes feltételrendszert a következő hónapokban dolgozzák ki, közölték kedden.

Keddre felfüggesztette a 4iG Nyrt. részvényeivel való kereskedést a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója.

A tőzsde honlapján közzétett tájékoztatás szerint a Mészáros Lőrinchez köthető vállalat jelezte ugyanis, hogy olyan bejelentést kíván tenni, amely jelentős mértékben befolyásolhatja az általa kibocsátott értékpapírok árfolyamát, ezért kérelmezte a papírok kereskedésének felfüggesztését.

A 4iG korábban a Mészáros-féle Konzumcsoporthoz tartozott,

de azóta bevásárolta magát Jászai Gellért. Mivel ő a felcsúti üzletember jó viszonyt ápol, ezzel sem került messzire Mészárostól a cég.

A 4iG résztulajdonosa a Mészáros Lőrinchez köthető Opus Global Nyrt., de az IT-cégben tulajdonos még a Konzum PE Magántőkealap, a KZF Vagyonkezelő Kft. Ez Jászai Gellért cége, és irányító, 40,2 százalékos részvénycsomagot birtokol) és emellett kis részvényesei is vannak.

A Mészároshoz köthető cég pár nappal ezelőtt is elnyert már egy több milliárdos állami megrendelést, a szintén adófizetői pénzből működő MVM csoport IT-eszközeinek beszerzését és szervizelését is a 4iG végezheti. A cég tőzsdei meneteléséről itt olvashat bővebben.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük