És szegény Soros? – EMMI: az ellenzék és a sajtó hibája, hogy az orvosok háromnegyede elutasítja az új szolgálati törvényt

Úgy tűnik Soros György visszaszorulóban van az élbolyból, legalábbis azok sorában akik a kormány valamelyik szerve szerint betartanak Magyarországnak. 

Az ellenzék és a sajtó hibája, hogy az orvostársadalom háromnegyede elutasítja az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényről.

– így reagált az ATV-nek az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Magyar Orvosi Kamara általunk is ismertetett felmérésére, melyben három nap alatt 7739 kamarai tag nyilvánított véleményt egyebek mellett az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényről.

Eszükbe sem jutott a kormány-felelősség….

A felmérés alapján a magyar orvosok 77 százaléka a jelenlegi formájában nem írja alá az új egészségügyi jogviszonyról szóló szerződést, 40 százalékuk pedig emiatt akár otthagyná a közellátást is.

Az orvostársadalom a valóban kiemelkedő léptékű béremeléssel egybekötött szigorítások miatt utasítja el a törvényt. Eszerint ugyanis az orvosok csak engedéllyel vállalhatnának másodállást magánklinikákon, és kétszer egy évre másik kórházba, sőt másik városba is vezényelhetnék őket.

Az EMMI azonban arra hivatkozik, hogy

“A Magyar Orvosi Kamara javaslatát fogadta el a Kormány”,

miközben ahogy arról írtunk, a MOK a béremelésben állapodott meg a kormánnyal, a feltételről a szervezet is csak a törvényjavaslat nyilvánosságra kerülésével értesült. A minisztérium az elégedetlenség felelőseit is megnevezte:

Az orvostársadalom egy részének bizonytalansága abból fakad, hogy az ellenzék és egyes médiumok tudatosan félremagyarázták a törvényt. A kormány, ahogy a törvény előkészítése során egyeztetett a MOK-kal, úgy a végrehajtási rendeletek kidolgozása során is egyeztetni fog. Nem tartunk attól, hogy orvosok tömegesen hagynák el a pályát.

soros

 

Egy hozzászólás itt: “És szegény Soros? – EMMI: az ellenzék és a sajtó hibája, hogy az orvosok háromnegyede elutasítja az új szolgálati törvényt

  • Avatar
    2020.10.29 - 09:55
    Közvetlen hivatkozás

    Basszus! Az eszükbe se jut, hogy kapkodva idióta katyvaszt sikerült alkotniuk a “ménkőnagy eszükkel”? Bele se gondolnak, hogy ha ők lennének a dokik,vagy a szakdolgozók helyébe, vajon nekik tetszene ez az elmeroggyant törvény? Addig okoskodnak, hogy a még itt dolgozó eü-sök elunják,és ők is kimennek négy, ötszörös pénzért dolgozni, az itteni ” soha nem látott béremeléssel” feltornázott összeg helyett

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük