… és továbbra is nyomatják a kínai vakcinát! Nem olvasnak újságot?

Az utóbbi napokban ismerte el a kínai egészségügyminiszter, hogy vakcinájuk, amit Magyarország is üptre vásárolt, nem tudja azokat a paramétereket, amit ígért, így gondolkoznak azon, hogy egy harmadik dózissal tudnak-e javítani a helyzeten, vagy más oltóanyaggal kell-e keverni a már beadottaknál, hogy elérjék a védettséget.

Ehhez képest Szijjártó….

“A kínaiak megértették a nehézséget”, az áprilisi 400 ezer oltóanyag mellett a májusra ígért vakcinákból 600 ezret előrehoznak, és áprilisban szállítják

– jelentette be Szijjártó Péter külügyminiszter szombat reggeli Facebook videójában, hogy

a Brüsszel által intézett beszerzés akadozik, rendszeresen előfordul, hogy az előzetesen ígértnél, leszerződöttnél kevesebb vakcina jön, vagy komplett szállítmányok esnek ki.

Így van ez most körülbelül félmillió nyugati vakcinával is,

“pedig nagy örömmel harangozták be, hogy egyadagos oltóanyag érkezik”

– utalt a Johnson vakcinákra a külgazdasági és külügyminiszter.

Brüsszel a hét közepén jelentette be, hogy magyarázatot vár a Johnson and Johnsontól,

miután a cég késlelteti a koronavírus elleni vakcinája szállítását Európába. Az amerikai hatóságok nem sokkal korábban javasolták az egydózisú oltóanyag használatának felfüggesztését – erről és a vizsgálatokról itt és itt írtunk. Szijjártó Péter most a videójában azt mondta, a kínaiak “megértették a nehézséget”, sikerült velük megállapodni, így áprilisban két részletben összesen 1 millió oltóanyag érkezik tőlük hozzánk: az áprilisi 400 ezer oltóanyag mellett a májusra ígért kínai vakcinákból 600 ezret előre hoznak, áprilisban szállítják.

Orbán: a kínaiaktól tudjuk pótolni

A tegnap reggeli Kossuth rádiós interjújában Orbán Viktor is arról beszélt, hogy 580 ezer nyugati, az amerikai Janssen vakcina kiesik.

Szokatlan lépésre szánta el magát a kormány – mondta a miniszterelnök -, mert eddig csak a keleti vakcinákat vizsgálták, de mivel “nagyon riasztóak” a hírek a Janssen vakcinával kapcsolatban, így ugyanolyan vizsgálatokat akarnak ennél az oltóanyagnál is, mint a keleti vakcináknál. “Látni akarják a gyárat is”

– jelentette ki.

Orbán Viktor már tegnap reggel azt mondta, jó esély van arra, hogy elsősorban a kínaiaktól ezt pótolni tudjuk, a külügyminiszter tárgyal erről a kínaiakkal.

A következő hat hétre betervezett oltásmennyiséget be tudják adni – mondta a tegnapi a miniszterelnök, hozzátéve: május végére, június elejére “kinn vagyunk a vízből”.

Pici bökkenő….

Pénteken Menczer Tamás még egészen más számokról beszélt. A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára ugyanis azt mondta, hogy 3,9 millió dózist küldenek a kínaiak a következő hetekben. Ugyan Szijjártó Péter áprilisról beszélt, tehát két hétre előrevetítve közölte a számokat, míg Menczer Tamás a következő heteket említette. Egyelőre nem világos, hogy pontosan mennyi adag és mikorra érkezik.

One thought on “… és továbbra is nyomatják a kínai vakcinát! Nem olvasnak újságot?

  • Osszevissza beszelnek. Mindegyik mast mond. Hazudnak, kavarnak, mar az isten se ismeri ki magat a sok suketelesben. De minden oda lyukad ki, hogy nyomatjak a mereg draga kinait, mert azon van a hasznuk. Az, hogy az emberek nem kernek belole, az nem erdekli oket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük