Van egy rossz hírünk! – Esélyes, hogy ugrott a külföldi nyaralás! – igy alakul a közhangulat….

Miközben Magyarországon abba az irányba mozgolódik a kormány, -rettegve a közhangulat további romlásától- hogy esetleg lazít egyet, legalábbis a vendéglátást sújtó rendelkezéseken, Európa további komoly szigorításokra készül.

“Vigyázó szemetek….”

Az Európai Bizottság hétfőn azt javasolta a tagállamoknak, hogy szigorítsák beutazási szabályaikat azért, hogy csökkentsék a koronavírus és mutációi terjedését az unióban. Franciaország már lépett is az új koronavírus-variánsoktól tartva, tengeri és légi úton már csak negatív PCR-teszttel lehet belépni EU-s országokból is. Az új szabályozás alól mentességet élveznek a határ menti ingázók és a fuvarozók.

Az egész Európára szóló új javaslat szerint a különbség annyi az európai és azon kívüli polgárok között, hogy az unióban honos emberek hazaérkezésük után is elvégeztethetik a tesztet, akik viszont nem az egységes Európa polgárai, már beutazásuk pillanatában kell, hogy rendelkezzenek a 72 óránál nem régebbi negatív teszttel. A beérkezést követő karanténszabály, ami 10 és 14 nap közötti időtartam, minden frissen az Európai Unióba érkezőre egyként kötelező lenne a bizottság ajánlása szerint.

Európai színező

A bizottság másik javaslata azt kéri, nem törődve a közhangulattal, hogy a kormányok szabjanak gátat és tiltsanak be minden nem elsődleges fontosságú utazást Európán belül. Amennyiben ez utóbbi javaslat átmegy, akkor vége az idegenforgalomnak és ennek kapcsán a sokak által tervezett külföldi nyaralásnak is -pestiesen szólva- “lőttek”.

Az európai testület azt is javasolja, hogy mivel a legújabb járványügyi adatok szerint egész Európa a legfertőzöttebb piros jelölésű kategóriába tartozik, vezessék be a sötét vörös jelölőszint is, amit azoknál az országoknál használjanak, amelyekben a fertőzöttek száma két héten keresztül 100 ezer emberre vetítve meghaladja az 500-at.

Mindeközben Magyarországon….!

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) múlt szerdán annak ellenére adott vészhelyzeti engedélyt a Szputnyik V nevű orosz koronavírus-vakcinának, hogy a hatóság által felkért szakértők problémákat fogalmaztak meg a vakcinával szemben – értesült a Városi Kurír a Telex nyomán.

közhangulat

2 hozzászólás

  • 2021.01.26 - 10:23
    Közvetlen hivatkozás

    SúLYtó???? Az meg micsoda??? Talán súJtó akart lenni? Azért egy ilyen ordító helyesírási hibát benne hagyni a címben megkérdőjelezi az újság színvonalát is, nem gondolják?

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük