Esőisten megsiratta az éhező debrecenieket

A Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete és a Segíts a rászorulókon facebook csoport, a hónap utolsó vasárnapján – ahogyan már több éve teszi – ismét vendégségbe hívta a nehéz sorsú debrecenieket. Az ingyenes ételosztáson egy tál meleg ebéddel, friss kenyérrel vártak minden rászorulót.

Hidegben, meleget….

Múlt hónapban még 35 fokos melegben volt  az ételosztásra, most az égiek „áldása” zuhogó eső formájában érkezett. A sor azonban semmivel nem volt kisebb, mint ahogyan sajnos  megszokhattuk. Már jóval az ételosztás kezdete előtt sokan sorakoztak, várva a meleg ételt. A kezdés előtt negyedórával elkezdett esni az eső, kitartott addig, míg az utolsó adag ebédet is kiosztották.

A cudar idő ellenére, folyamatosan jöttek az emberek, hiszen az éhes ember az esőben is örül annak, hogy hétvégén legalább egyszer meleg ételhez jut. Az ételosztás végére mintegy 150 adag töltött káposztát osztott ki, a kitartó csapat.

A sorban most is a kisnyugdíjasok voltak többségben,

mellettük nagyon sok utcán élő embertársunk várta, hogy ebédet kapjon. Az ételre várók többsége arca ismerős volt hiszen visszatérő vendégek. Tudják, hogy minden hónap utolsó vasárnapján számíthatnak a meleg ételre. A segítség ha esik, ha fúj, ott van a Petőfi téren, jó szívvel, szeretettel várják azokat a felebarátainkat, akik nem az élet napos oldalán élnek. Aakik helyben fogyasztják el az ebédet, nem dobják el a szemetet, hanem fegyelmezetten, a kihelyezett szemetes zsákba teszik a műanyag tányért, étkészletet, szalvétát.

Tudják, hogy amit teszünek, csak csepp a tengerben,

nem szünteti meg a nyomort, a szegénységet. A szervezők úgy gondoljuk, hogy Teréz anya pontosan megfogalmazta, az emberi lét igazi értelmét:
„Életünk végén nem a diplomáink alapján leszünk elbírálva, vagy hogy mennyi pénzt szedtünk össze, vagy hogy milyen dolgokat valósítottunk meg. Hanem aszerint leszünk elbírálva, hogy:

„Éhes voltam és te megetettél, fáztam és te ruhát adtál, nem volt fedél a fejem fölött és te befogadtál.”

A költségeket – mint mindig – most is magánemberek adományaiból finanszírozták.

A kis közösség tagjai, anyagi lehetőségei figyelembevételével, munkával, és /vagy/ pár ezer forinttal járul hozzá a kiadásokhoz. Hívunak mindenkit, aki segíteni szeretne, két kézzel, vagy anyagi támogatással. Legközelebb, szeptember 30-án várják a rossz anyagi körülmények között élő embertársainkat: “meleg étellel és felebaráti szeretettel”.

Aki szeretne bármilyen módon hozzájárulni

a rászorultak megvendégeléséhez, hétfőtől-péntekig 9 és 16 óra között az alábbi telefonszámon jelezheti: 52/ 476 405. Átutalással: Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete számlaszáma : Polgári Bank ZRT 612 00261-11059802.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük