Bencsik: „Esterházy jelentéktelen szereplő volt!”

Ha nincsenek “nagy idők” és a politikai celebek is csekély képességűek, az a célravezető, ha megpróbálják maguk jellegtelenségéhez lehúzni azokat, akik számukra elérhetetlen magasságban vannak. Bencsik Andrásnak az elmúlt napokban ez többször is sikerült.

Nem egy kifejezett irodalmár alkat….

Sikk lett a Fidesznél a két éve elhunyt Esterházy Péter teljesítményét ócsárolni. Előbb Békés Márton, a Terror Háza kutatási igazgatója mondta azt, hogy konzervatívnak lenni szexi, Esterházy és Spiró az ásatag múlt.

Békés Márton: szabaduljunk meg attól a sablontól, hogy az Esterházy a jó író….

„hogy a jobboldali, populista, nemzeti konzervatív közegnek dekolonizálnia kell a saját gondolkozását, és attól a sablontól, hogy az Esterházy a jó író, a liberális közegnek kell megfelelnie, az a fontos, amit a Magyar Narancs ír, meg kell szabadulnia.”

-tudatta Békés.

Esterházy az új Soros?

Esterházy a Sajtóklubban is téma volt. Huth Gergely alkalmi műsorvezető felidézte, amikor az író az őszödi beszédre igazságbeszédként hivatkozott, majd melléállt Nádas Péter is és sokan a publisztikai műfaj magaslatain látták ezt az írást.

Erre mondta azt Bencsik András, hogy:

Azt hiszem, Esterházy Péterről majd kideríti az utókor, hogy igazából egy jelentéktelen, manírista szereplő volt, nem volt igazán nagy.

Bencsik coming out-ja: “homofób vagyok!” – na nem má…..

A műsor vendégei megegyeztek, Döbrentei Kornél a jó író és költő, remélik, ezt is kideríti majd az utókor. Huth szerint:

„Az igazi magyarok Horvátországnak drukkoltak.”

Bencsik pedig azt, hogy:

„A magyar kormány mint válogatott olyan szinten van, mint anno Puskásék. De lehet, jobbak.”

Az okfejtés az utolsó 5 percben hallható:

(forrás: hvg.hu)

Bencsik rasszizmusára Hrutka János ex válogatott focista reagált

A  Bayer, Bencsik, Lovas, Huth négyes – A “kerítésen túl” azt sem tudják, hogy léteznek

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük