Sorting by

×

“Csak riadóztatott, pedig közém is lövethetett volna….” – esti közjáték a MÜPA-nal

Manapság, amikor rengeteg érthető és számos tök felesleges szabály nehezíti életünket, arra soha nem gondoltam volna, hogy tiltott dolog lehet este közterületen fotózni. Pedig biztosan egy eddig még nem olvasott rendelet lehet rá, mert, ha hiszik, ha nem a MÜPA kivilágított épületét 2021 Magyarországán nem lehet lefényképezni!

“Esti döbbenet

Mai sétámat a Nemzeti Színház környékére terveztem. Rövid séta lett. Mikor a MÜPÁ-nál megálltam egy pillanatra, egy maszk nélküli ember kezdett rohanni felém, hogy nem lehet fotózni. Fogalmam sincs ki volt, és az sem tudom, hogy milyen minőségében tört rám.”

-írta közösségi oldalán Kaczvinszky Barbara, aki rendszeresen járja Budapest utcáit és megörökíti, ami tetszik neki, és ami nagyon nem.

“Nem álltam semmilyen építkezési területen, mindössze rácsodálkoztam a hely szépségére. Az, hogy az úriember nem viselt maszkot, és a nevét sem árulta el, ellenben egészen közel hajolva hozzám, rádión tájékoztatott vkit, hogy “egy nő itt van, és fotóz”, ijesztő volt. Tájékoztatás nem kaptam arra vonatkozóan, hogy miért nem lehet megállni és fotózni, helyette azt mondták, hogy

írjak a MÜPÁ-nak holnap, és majd írásban tájékoztatnak.”

??????????

Aki tud olyan jogszabályról, ami a különleges jogrend alatt extra jogkörrel ruház fel egy nevét, munkáltatóját elárulni nem akaró “bárkit” arra, hogy megakadályozzon egy embert abban, hogy fényképezzen Budapest utcáin, azt kérem, segítsen ki, mert semmi ilyesmire nem találtam. Lehet, hogy egy éjjel beadott salátatörvénynek nevezett katyvaszban elrejtve van erről valami? Vagy Barbara egyszerűen egy magát “fontos embernek” képzelő őrülttel akadt össze?

A legnagyobb gáz, hogy manapság eldönthetetlen, hogy melyik az igazság, mindkettő hihető!

átver

Egy hozzászólás itt: ““Csak riadóztatott, pedig közém is lövethetett volna….” – esti közjáték a MÜPA-nal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.