Eszenyi Enikő új élete – rajongó fiatal színészek között

Csehov Sirály című darabjával debütált a hatvanadik életévét éppen a napokban betöltött Eszenyi Enikő Csengeren.  A Vígszínház igazgatói székéből botrányos körülmények között távozó művésznő a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen alakított társulatot Csengeri Alkotó Központ néven fiatal kolozsvári és pozsonyi színészekkel.

Főnixként szárnyaló Sirály

A volt igazgató első helyi rendezésű darabjának, a Sirálynak a helyi református templom kertje szolgált helyszínül, és mint az alkotóműhely YouTube-csatornáján közzétett videóból kiderült, a fiatal színészek odavannak Eszenyiért és a műhelyért.

Nagyon örülök annak, hogy a Sirállyal dolgozhattunk, ami számomra is egy nagyon kedves darab és hogy még több mindent megtudhattam róla, mint amit eddig tudtam. Az összes tanáromról és a csengeri lakosokról is elmondhatom, hogy mindent megtettek azért, hogy mi itt nagyon jól érezzük magunkat

– nyilatkozta a videóban Balla Barnabás színész, kollégája, Sepsi Melinda pedig hozzátette:

hálás Eszenyinek a lehetőségért

– írta meg a Blikk

Egy fiatal színésznő reményei és boldogsága

– Sírtam örömömben, hogy itt lehetek, hogy dolgozhatok és tanulhatok olyan emberektől, akikre felnézek és akik számomra nagyon sokat jelentenek. Nagyon jól éreztem magam és nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar feloldódom és ilyen hamar sikerül új dolgokat felfedeznem magamban. Nagyon jó volt megismerni és találkozni Enikő stílusával, azzal, ahogyan ő rendez, ahogyan dolgozik. Most azt gondolom, azt tanultam meg leginkább, hogy ha egyszer dolgozni kell, akkor dolgozni kell, nem hülyéskedni, időt vesztegetni, hanem csinálni – magyarázta Sepsi Melinda.

Eszenyi nem nyilatkozik

A művésznő a Vígszínháztól való távozása után nem sokkal már belevetette magát a munkába Csengerben, a 60. születésnapját is munkával ünnepelte.

– Köszönöm szépen, van bőven dolgom. Most is épp egy megbeszélésre rohanok, de boldog új évet kívánok mindenkinek! – hadarta a telefonba Enikő, amikor a születésnapja alkalmából kereste a portál, és most sem volt bőbeszédűbb, amikor gratulálni akartak a rendezéshez és új társulatáról szerették volna kérdezni.

– Köszönöm a megkeresést, de nem szándékozom beszélni a darabról – zárta rövidre Eszenyi.

Volt kollégája szívesen dolgozna vele együtt ismét

Vecsei H. Miklós  – aki éppen egy Enikő által rendezett darab láttán döntötte el, hogy a színészi pályára lép – korábban jó kapcsolatot ápolt Eszenyivel, bízik benne, hogy dolgozhatnak még együtt a jövőben.

– Olvastam, hogy Csengerben létrehozott egy alkotóközpontot, remélem, megtalálja a számításait – mondta a Blikknek a Junior Prima díjas színész, aki szerepet is szánna a színésznőnek.

– Ha Enikőnek nem lesz hová vinnie a darabját, hozzám a Trip hajóra bármikor hozhatja! Sőt, ott készül olyan darab is, amelynek az egyik szerepére fel szeretném majd kérni.

Ez is Eszenyi

sirály

Egy hozzászólás itt: “Eszenyi Enikő új élete – rajongó fiatal színészek között

 • 2021.04.18 - 07:46
  Közvetlen hivatkozás

  Szatmàrnémetiben lehetne akàr igazgatò.is.
  Egy két év alatt ùjraéleszthetné a szinjàtszàst.
  Eltakarítanà a művészet ùtjàbòl a politikai szemetet.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük