Eugenia S. Lee: nem lehet kizárólag az oltástól csodát várni, az injekció és a mechanikus védekezés együtt hatásos! - Városi Kurír

Sorting by

×

Eugenia S. Lee: nem lehet kizárólag az oltástól csodát várni, az injekció és a mechanikus védekezés együtt hatásos!

Eugenia S. Lee, Dél-Koreában élő író, újságíró napi rendszerességgel számolt be tavasz óta közösségi oldalán a koronavírus és az oltási helyzetről, amit az engedélyével közöltünk.

Hirdetés

Holnap Dél-Koreában két helyen is polgármester választás lesz. Az egyik a főváros, Szöul, a másik a második legnagyobb város az országban, Puszán, illetve angolosan írva Busan. Emiatt fél fokozattal megemelték a távolságtartási szintet, azaz néhány napig csak este tízig lesznek nyitva az éttermek és egyéb létesítmények ebben a két városban.

A napi új megbetegedések száma hónapok óta nagyjából azonos, 300~400 fő körül mozog, ennek 15~20%-a külföldről érkező beteg, a többi nagy része a fővárosból, illetve annak környékéről kerül ki.

Az oltás nem gyorsan, de folyamatosan zajlik, eddig Astra Zeneca és Pfizer oltóanyaggal, most Janssen érkezik

Minden nap van koronavirus-jelentés, az egészségügyi miniszter, illetve valamelyik államtitkár tartja, ők mind orvosok.
Ebben elmondják, hogy aznap hányan betegedtek meg, hol, milyen létesítménnyel kapcsolatban, melyik vírus variánstól. Ha aznap történt haláleset, azt is elmondják, és természetesen és teljesen komolyan részvétet nyilvánítanak. Nem említik sem a betegek, sem az elhunytak “alapbetegségeit”.

oltás

Ezt követően elmondják, hány embert oltottak be, hol és mivel

Végül összegzés következik, lassan már olyan, mint régen volt a vízállásjelentés, rengeteg adat. Ezt aztán a hír és egyéb televízió csatornák is közvetítik, illetve a főműsoridőben sugárzott hírekben idézik. YouTube – on, és minden egyéb felületen megtalálhatóak ezek a tájékoztatók.
Emellett természetesen továbbra is háttér műsorok mennek szakértőkkel, akik elmondják, hogy

NEM(!) lehet kizárólag az oltástól csodát várni. Az injekció és a mechanikus védekezés együtt CSAK ÉS KIZÁRÓLAG EGYÜTT hatásos.

Ezt annak ellenére, hogy Korea kifejlesztett egy gyógyszert a koronavírus ellen, ezt ma már négy észak-európai ország importálja is, várhatóan a többi is fogja.

Mivel Korea nem tagja az EU-nak, (mik vannak!) ezért mi nem kapunk fejadagot senkitől,

a lekötött vakcinamennyiség minden gyártó esetében késik, így inkább lassabban oltanak, de nem hagynak szünetet. A relatív lassabb tempónak az az előnye, hogy az oltóközpontok nem válnak a fertőzés gócaivá.

Következésképp mi továbbra is maszkot hordunk, távolságot tartunk, kezet mosunk, stb. Minden tömegrendezvény elmarad, bár teljesen szabadon lehet az országban közlekedni. Határzár sincs, nem is volt, karanténba sem került egyetlen település sem, lock down sem volt még.

Nem tudjuk, milyen gyakran lesz szükség az oltás ismétlésére.

Tudjuk, hogy a jelenleg forgalomban lévő vakcinák nem hatásosak a vírusvariánsok nagy része ellen.

Következésképp azt gondoljuk,

hogy az oltás megvéd bennünket az eredeti vírustól, de az kevés, mert a világ pici lett, az emberiség egy jó része ész nélkül utazik mindenfelé, hordja szét a vírus módosult változatait, elkerülhetetlen, hogy ide is megérkezzen előbb, utóbb. Japánban napi 2000 fő felett a napi új megbetegedések száma, Korea, és egyetlen más ország sem tud fizikailag leválni, elszigetelődni a világ többi részétől, sajnos ez egy nagy, közös buli, tetszik, vagy sem.

Nem tetszik, hiszen a mi erőfeszítéseink mennek kárba más emberek felelőtlensége okán,

a mi fegyelmezettségünk válik semmissé diktátorok, korrupt vezetők és önző egyének viselkedése következtében. Azt hiszem, a globalizáció vizsgázik most épp, és mintha nem túl jól menne egyelőre. Ennek természetesen a növekvő idegengyűlölet lesz a következménye, a beoltottak, és a nem oltottak közti különbségtétel, sőt, a milyen vakcinát kaptam kasztrendszer kialakulása az egész úgynevezett fejlett világban, és most kivételesen nem szeretném oda sorolni Koreát, bár idővel itt is várható a felsorolás néhány elemének megjelenése.

Korea lakosainak száma: 51.71 millió fő

  • Korea területe: 100.210 négyzet km.
  • A koronavírus betegek összes száma eddig Koreában: 106.230fő
  • A koronavirus áldozatainak összes száma eddig Koreában: 1752fő

Magyarország lakosainak száma :9.92millió fő

  • Magyarország területe: 93.030 négyzet km.
  • A koronavirus betegek összes száma eddig Magyarországon: 633.861fő
  • A koronavirus áldozatainak összes száma eddig Magyarországon: 22.098 fő /forrás gov.hu/

Koreában tavaly nyáron, mi több, idén nyáron is volt és lesz monszun. Mi akkor is maszkot hordtunk, ezen a nyáron is azt fogjuk tenni, mert igyekszünk vigyázni egymásra, és közvetve magunkra is. Monszun alatt maszkot viselni tényleg nagyon megterhelő, mindenkinek az. Milyen kár, hogy más országokban ezt nem feltétlenül gondolják így, és a minimális egymásra figyelés is hiánycikk.

oltás

 

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.