Európa-elsők lettünk! – Antiszemitizmus versenyszámban ….

A CNN megbízásából dolgozó ComRes közvélemény-kutató cég hét európai országban, Ausztriában, Franciaországban, Lengyelországban, Magyarországon, Nagy-Britanniában, Németországban és Svédországban kérdezett meg ezer-ezer embert.

Reprezentatív felmérésük alapján Magyarországon különösen súlyos a helyzet.

„Húszból egy európai még sosem hallott a holokausztról. Több mint a negyedük hiszi azt, hogy a zsidóknak túl nagy befolyásuk van a pénzügyi és üzleti világban. Minden ötödik gondolja azt, hogy az antiszemitizmus csupán válasz Izrael vagy a zsidók tetteire”

– írja a CNN a hét európai országban végzett felmérését ismertető cikkében, mely szerint a zsidóellenes előítéletek Európa-szerte élnek és virulnak.

Slomó, tényleg?

A ComRes online kérdőívére 2018. szeptember 7-20 között 7092 személy válaszolt hét országban. Magyarországon 1019-en vettek részt a felmérésben. Az adatokat súlyozták, hogy azok hitelesen tükrözzék az adott országok népességének összetételét.

A hét ország átlagában minden tizedik európai vállalta csak antiszemitizmusát, de Lengyelországban már 15, Magyarországon pedig 20 százalék az antiszemitizmusukat nyíltan vállalók aránya.

Magyarországon ráadásul

még azoknak is rendkívül alacsony az aránya, akiknek kedvező véleményük van a zsidókról. Míg a többi országban szignifikánsan többen voltak jó, mint rossz véleménnyel, Magyarországon nagyjából azonos, 21:19 azok aránya, akik jó, illetve rossz véleménnyel vannak a zsidóságról, a maradék semleges.

A Fidesz legfontosabb kommunikációs eszköze az antiszemita intenciójú uszítás….?

Az európaiak kétharmada szerint a Holokauszt-megemlékezések segítenek elkerülni a hasonló népirtásokat, egyharmaduk szerint ez csak eltereli a figyelmet napjaink népirtásairól. Magyarországon az átlagnál többen gondolják ezt. Mondjuk a magyarok negyede úgy tippeli, hogy a világ népességének 20 százaléka zsidó. Vagyis azt, hogy a világban 1,45 milliárd zsidó él, úgy százszorosa a 14-15 milliós globális zsidó népességnek.

A zsidó népesség nagyságát

a teljes felmérésben a megkérdezettek 40 százaléka becsülte felül, amikor úgy vélte, hogy országában 3-10 százalék lehet a zsidóság aránya. Valójában Izraelen kívül nincs ország, ahol meghaladná a 2 százalékot.

(forrás: 444.hu)

Fináli Gábor rabbi: örök macska-egér harc a vélt, vagy valós antiszemitákkal, amit nem nyerhetünk meg

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük