Sorting by

×

A Velencei Bizottság újra a szőnyeg szélére állította Orbánékat – Vizsgálatot indított az Európa Tanács az Alaptörvény módosítása miatt

Jövő héten indulnak a megbeszélések a magyar kormány képviselőivel, állami szervekkel és civil szervezetekkel. A vizsgálat gyors lesz, mert az Európa Tanács szakbizottsága már az október közepi ülésén napirendre veszi a magyar ügyet.

Vizsgálódik a Velencei Bizottság

Felkérte az Európa Tanács parlamenti közgyűlése a Velencei Bizottságot, hogy vizsgálja meg a 9. alkotmánymódosítás és az egyes választási tárgyú törvények tavaly év végi jogszabály-módosításait – tudta meg a Szabad Európa hírportál. (A Velencei Bizottság az Európa Tanács alkotmányjogi szakértőkből álló testülete.) A Velencei Bizottság közölte a lappal, hogy még ebben a hónapban online találkozókat szerveznek a magyar érdekeltekkel, de további részleteket nem akartak megosztani.

A vizsgálat online értekezletekkel indul

Októberben napirendre kerülhet az ügy A Szabad Európa úgy tudja, hogy a szervezet szeptember 16-án kezdi az alkotmány- és a választási törvény módosításáról szóló megbeszéléseket (online értekezleteket) a magyar kormány képviselőivel, állami szervekkel, valamint a témában jártas civil szervezetekkel. A Velencei Bizottság annyit közölt még, hogy a jelenlegi ütemterv szerint a testület következő plenáris ülésén, október 15–16-án napirendre tűzi a magyar ügyet, és ha nem lesz csúszás a vizsgálat során, meg is fogalmazza hivatalos véleményét. A szervezet hangsúlyozta, hogy nem minden féllel sikerült még az online megbeszélések időpontjáról megállapodni, ezért változhat a menetrend.

Ezermilliárdok vándoroltak alapítványokba

A parlament tavaly december 15-én fogadta el az Alaptörvény és a választási törvény módosításait. Az új Alaptörvény szerint „az anya nő, az apa férfi”, illetve a családi kapcsolat alapja a házasság.

A gyermekek védelméről szóló pedig az alábbival egészült ki:

„Magyarország védi a gyermekek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát, és biztosítja a hazánk alkotmányos önazonosságán és keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést.”

Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár  a kritikákra júliusban úgy reagált, hogy:

„meg sem lepődünk azon, amikor a Magyarországot ért nemzetközi támadássorozatba becsatlakozik a Velencei Bizottság is, mely a baloldal és Soros György propagandáját ismétli”.

Na és az alapítványok…..

(A cikk a Szabad Európa portálon folytatódik.)

Kapcsolódó

 

európa tanács
illusztráció: V.K.
átver

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.