Tévesek azok a magyarországi hírek, amelyek szerint az Európai Bizottság „támadná” az úgynevezett babaváró támogatást. A konstrukcióról a szervezet még nem is alakított ki hivatalos álláspontot – szögezte le keddi közleményében a brüsszeli testület.


A magyar kormány kezdeményezett előzetes egyeztetést

A magyar nyelvű kommünikében hangsúlyozták, hogy az Európai Bizottság nem kifogásolja, sőt üdvözli a hitelprogram céljait, azaz a családok támogatását.

Kiemelték: a magyar kormány kezdeményezett előzetes egyeztetést a tervezett támogatásokról, amelynek során a bizottság szakértői igyekeznek kiküszöbölni, hogy a babaváró hiteleket nyújtó bankok – tehát nem a felvevő magánszemélyek – tekintetében később aggályok merülhessenek fel az állami támogatásokra vonatkozó európai uniós szabályok szempontjából.

Az előzetes egyeztetések folytathatók, s az Európai Bizottság továbbra is készen áll a konzultációkra, amelyek pontosan arra szolgálnak, hogy elkerülhető legyen egy későbbi formális vizsgálat vagy a konstrukció jogszerűségének bárki általi megkérdőjelezése – írták.


(Forrás: MTI)

Kapcsolódó

Mi az a babaváró program? – Hát, amit a junijósok megtámadtak…..

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét