Kerítésen túlKiemelt hírek

Európai Bizottság válasza Orbánnak: Nem!

Ha nem válaszol Oroszországban élő ismerőse Facebook, vagy Instagram üzenetére, nem Ő a hunyó - Betiltották!

Az Európai Bizottság elutasította Orbán Viktor kérését a Magyarország ellen folyó bizonyos kötelezettségszegési eljárások lezárásáról, az alelnök szerint ugyanis ezeket az ügyeket nem lehet levelekkel megszüntetni.

Nem!

Orbán Viktor korábban levelet írt az Európai Bizottságnak, amelyben azt kérte, hogy Brüsszel függesszen fel minden olyan kötelezettségszegési eljárást, amely aláássa a tagállamok területi és nemzeti integritása, valamint polgárai biztonságának védelmét célzó intézkedéseit. A kormányfő szerint erre azért lenne szükség, mert a lengyel határon lévő migrációs helyzetben új jogi környezetre van szükség.

Most az Euronews azt írta, hogy

az Európai Bizottság udvariasan, de gyorsan elutasította a kérést. A bizottság alelnöke, Margaritisz Szkínász a Strasbourgban tartott sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre úgy fogalmazott, hogy ezeknek az eljárásoknak szigorú szabályai vannak és nem lehet politikai alapon megszüntetni őket.

Szerinte nincs politikai mozgástér a kötelezettségszegési eljárásokban, az ilyen eljárás lezárására az egyetlen lehetőség az, ha annak az alapját jelentő ügy megoldódik. Hozzátette:

“politikai okokból, vagy levelekkel nem lehet leállítani egy kötelezettségszegési eljárást.”

A portál felidézi, hogy az elmúlt években Brüsszel sorozatban indította Magyarország ellen a kötelezettségszegési eljárásokat olyan ügyekben, amelyekről azt gyanítják, hogy a magyar jogszabályok nem felelnek meg az uniós jognak. Az ilyen eljárások többször végződtek perrel az Európai Unió Bíróságán. Így mondta ki a luxembourgi testület például azt, hogy

  • sérti az uniós jogot a röszkei határon működő tranzitzóna, amelyet végül bezártak.
  • A Stop Soros törvénycsomagról is az unió bírósága mondta ki azt, hogy nem felel meg a közösségi jognak.
  • A legutóbbi kötelezettségszegési eljárás a gyermekvédelmi törvény ügyében indult idén nyáron Magyarország ellen.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Forrás

 

Európai Bizottság válasza Orbánnak: Nem!

About Author

Comments (1)

  1. Na és mi tartott ilyen sokáig? Tudjuk, hogy az EU-ban lassan őrölnek a malmok, de végignézték, hogy orbán a bandájával szétrabolja az országot, az EU-s pénzekből pedig sokszorosan túlárazott közbeszerzéseken az orbán pereputty, és haveri kör gazdagodott. Számomra egészen hihetetlen, hogy eddig nem tettek ellene semmit, pedig teljesen nyilvánvaló volt a szabadrablás. Egy reményünk van, hogy áprilisban orbán eltakarodik az arrogáns, pökhendi, álkeresztény tolvaj bandájával együtt, mi pedig megpróbáljuk helyrehozni a fidesz-orbán rombolását, dúlását

Szólj hozzá!