Súlyosan bírálják a magyarországi helyzetet az EP jelentéstervezetében

Súlyosan bírálják a magyarországi jogállamisági helyzetet az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságában (LIBE) készülő különjelentés tervezetében, amelyet csütörtök reggel ismertettek a testület brüsszeli ülésén.

A Judith Sargentini zöldpárti jelentéstevő által bemutatott tervezet szerint Magyarországon egyértelműen fennáll az uniós értékek súlyos megsértésének kockázata, ezért indokolt az alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás megindítása.

A várhatóan júniusban szavazásra bocsátandó jelentés ősszel kerül majd az Európai Parlament plenáris ülése elé, amely adott esetben ennek alapján kezdeményezheti az atomfegyverként is emlegetett eljárás megindítását Magyarországgal szemben a jogállamisági elvek megsértése miatt.

A Fidesz szerint ez Soros brüsszeli embereinek frontális támadása

A Fidesz szerint Soros brüsszeli emberei ismét frontális támadást indítottak Magyarország ellen, a csütörtökön bemutatott “Soros-jelentés” egy egyértelmű újabb politika nyomásgyakorlás, amelyben rá akarják kényszeríteni Magyarországot arra, hogy fogadjon be migránsokat – reagált a Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója a LIBE különjelentés tervezetére.

Hidvéghi Balázs a közmédiának úgy értékelt: “épp, hogy csak túlvagyunk a választásokon, de Soros brüsszeli emberei máris frontális támadást indítottak Magyarország ellen az Európai Parlamentben”. A ma bemutatott jelentés, a Soros-jelentés egy egyértelmű újabb politikai nyomásgyakorlás, amelyben rá akarják kényszeríteni Magyarországot arra, hogy befogadjon migránsokat – tette hozzá.

Hangsúlyozta: a magyar emberek világossá tették a választásokon, hogy nem kérnek ebből, egyértelművé tették, hogy Magyarország nem akar bevándorlóország lenni. Soha még ilyen nagy többséggel, ilyen egyértelműen, ilyen erővel nem álltak ki egy ügy mellett, mint a mostani választásokon – emelte ki.

A Fidesz kommunikációs igazgatója úgy fogalmazott: “a Soros-birodalom brüsszeli képviselői semmibe veszik az emberek döntését, semmibe veszik a magyar demokratikus választások eredményét, dühösek, agresszívek fenyegetőznek pénzmegvonással, szavazati jog felfüggesztéssel”.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó:

Egy belga EP-képviselő a Fidesz kizárását kezdeményezi az Európai Néppártból

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük