Sorting by

×

Üzenetet vagy hadüzenetet kapott MZP az ellenzéktől?! – Közérdekű magánvélemény

Nekem most megcsillant a fény az alagút végén. Nagyon sötét volt számomra az ellenzék választási esélye látva azt, hogy az előválasztást követően MZP mit turnézott össze. Az ő megítélése nem változott bennem, egy alkalmatlan karrieristának tartom most is. Olyannak, akinek ha Orbán elég teret engedett volna, akkor ma is a Fidesz és a Vezér “legelhivatottabb” híve lenne, ahogy saját magát minősítette szó szerint. Emiatt már azt se értettem, hogy egyes, magukat ellenzékinek tartó személyek miből gondolták, hogy ő jobb mint Orbán?

Merre tovább?

De a hat párt most bebizonyította, hogy a józan ész és a tisztesség vezeti őket. Az előválasztásnak két alapvető, mindenki által elfogadott elve volt. Az első, hogy egyéni körzetben azt indítja az ellenzék, aki itt nyer. A második, hogy ellenzéki győzelem esetén az előválasztáson nyerő jelölt lesz a miniszterelnök. Ez utóbb lett MZP. Most nem foglalkozom részletesen azzal, hogy ez Orbán segítségével történt és a valóságos választáson, 2022-ben hiányozni fog az a kb.200 000 szavazat, amivel őt megtolták és amit semmilyen közvéleménykutatás nem is jelzett sem az előválasztás előtt, sem utána. Hát persze, mert ezek a szavazók a Fidesznél fognak megjelenni jövő tavasszal. De ez már mindegy.

Az előválasztás szembeköpése

MZP teljesen felrúgva az ellenzéki megállapodás lényegét, egy új pártot akart összeszedni magának és velük külön frakciót akart alakítani. Híveinek legnagyobb szomorúságomra az se tűnt fel, hogy ez a közösen kidolgozott előválasztás teljes szembeköpése, hiszen olyanok kerültek volna be a parlamentbe pártként, akik részt se vettek az előválasztáson. Egyetlen “erényük,” hogy MZP feltétlen hívei lettek volna, hiszen ő tuszkolta vona be őket az Országházba.

Viszont Jakab Péter most beült a kocsijába, megadva a tiszteletet a győztesnek és elutazott Hódmezővásárhelyre. Okos húzás ez. Ugyan Gyurcsány a legnagyobb ellenzéki párt elnöke, de mégsem ő ment. Jakabot elég nehéz lenne kommunistázni, hiszen a Jobbik elnöke. Ezt már a legagyhalottab fideszeseknek is nehéz lenne bemagyarázni.

De a hat ellenzéki párt, most megüzente Jakab szájával, hogy nem lesz hét párt, nem lesz hét frakció! Az lesz, amiben előzetesen megállapodtak. Nem MZP-nek van ma Magyarországon támogató csapata, hanem az ellenzéki csapatnak van egy miniszterelnök jelöltje! Nem Messiást választottunk, hanem a befutó jelöltnek kell szolgálnia az ellenzéki együttműködést.

MZP most nagyon pofára esett. De ez járt is neki. Felfuvalkodottságában már csicskájának tekintette az egész ellenzéki tárbort. Akinek az a dolga, hogy őt kiszolgálja, kénye kedve szerint átírja utólag az előre lefektetett szabályokat. Hát nem történt meg. Hálisten!

Most újra bizakodó vagyok. Mégiscsak van ebben az ellenzéki csapatban erő, tisztesség és tartás! Akinek pedig ez nem tetszik, az igazoljon vissza a sajátjaihoz! Vagyis a Fideszhez! Ha nem lettem volna eléggé érthető!!!

Kapcsolódó

MZP

átver

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.