Paprikaspray-támadás a kettes metróban – Pánikban menekülnek az utasok

Szombaton, nem sokkal kettő óra után a kettes metró Keleti pályaudvari megállójában, a nyitott ajtón valaki paprikasprayt fújt be a vagonba, majd elfutott. Az utasok között pánik tört ki. Az embereket a Pillangó utcai állomáson, egyenként menekítették ki a tűzoltók. Exklúzív információ.

Exkluzív tudósítás!

Szombaton, nem sokkal kettő óra után a kettes metró Keleti pályaudvari megállójában, a nyitott ajtón valaki paprikasprayt fújt be a vagonba, majd elfutott. Az utasok között pánik tört ki. Az embereket a Pillangó utcai állomáson, egyenként menekítették ki a tűzoltók. Exklúzív információ.

https://www.facebook.com/ildiko.gaal.35/videos/1990862840951237/

Hosszú percekig bent rekedtek az utasok a kettes metró vagonjában, miután valaki paprikasprayt fújt be a Keleti pályaudvarnál az egyik nyitott ajtón keresztül. Miután az ajtó becsukódott, pánik tört ki a vagonban, az emberek fulladtak, köhögtek, többen sikoltoztak ijedtükben. A metró vezetője észlelve a történteket, azonnal beindította a légkondicionálót, ám az csak néhány percig működött, mivel – vélhetően a robbanásveszély miatt – áramtalanították a szerelvényt. A riadalmat tovább fokozta, hogy a metró megállt a két állomás között, és a bent rekedtek az ablakokat sem tudták kitörni, mint ahogy az ajtókat sem sikerült szétfeszíteni.

Az utasokat három óra előtt menekítették ki egyenként a Pillangó utcai megállónál.

A szerelvényen utazók egyike a varosikurir.hu-nak elmondta: a helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a mentők is, akiknek több utast légzési problémák és kisebb sérülések miatt kellett ellátni, néhányan pánikroham miatt szorultak segítségre.

Úgy tudni, az ismeretlen elkövetőt többen is látták.

 

(a fotókat Gaál Ildikó készítette)

Az MTI szerint:

13 óra körül fújta ki az egy utas a paprikasprayt.

A szerelvény a vészfék meghúzása miatt állt meg, az eddig megjelent hírekkel ellentétben sem tűzeset, sem gázszivárgás nem történt – írták. Hozzátették, hogy a műszaki mentés jelenleg is tart, a mentők szükség esetén a Puskás Ferenc Stadion állomásnál ideiglenes mentősátorban látják el az utasokat.
Korábban arról tájékoztattak, hogy műszaki okok miatt nem jár a metró.
A mentési munkák befejezéséig pótlóbusz jár az M2-es metró helyett a Deák Ferenc tér és az Örs vezér tere között – közölte a BKK.

Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivő-helyettese az MTI-nek elmondta, hogy

a Stadionok és a Keleti pályaudvar metróállomások között megállt szerelvény utasainak a felszínre juttatásához kérték a segítségüket. A katasztrófavédelem nagy erőkkel vonult ki a helyszínre, az összes utast sikerült kihozni a metróból.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója hat mentőautót látott a helyszínen. A mentők részben az állomás előtt vizsgálták az utasokat.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük