Ez ám a protekció!

Csak Orbán Viktor és Áder János hivatala kap díszkivilágítást éjfél után. A Budai Vár és a Lánchíd fényeit ellenben lekapcsolják. Hogy miért, azt – hivatalos válasz híján – az olvasók fantáziájára bízzuk.

Hiába, a főnök az főnök!

Miközben a Lánchíd vagy a Budai Vár díszkivilágítását minden nap éjfélkor lekapcsolják, a miniszterelnök hivatalának helyt adó Karmelita kolostor és a köztársasági elnök rezidenciája, a Sándor-palota ezután is fényárban úszik – számolt be róla az RTL Klub Híradója.

A Híradó stábja megkérdezte Hollik István kormányszóvivőt, hogy mi lehet az oka annak, hogy pont ennél a két épületnél maradnak bekapcsolva a lámpák, de Hollik elhárította a kérdést azzal, hogy ebben az ügyben nem a kormány az illetékes, hanem a Budapest teljes díszkivilágításért felelős cég, a Budapesti Dísz- és Közvilágítási (BDK) Kft. A csatorna ezután megkereste a céget a kérdésével, de nem kaptak választ, mint ahogy a BDK-t felerészben tulajdonló Fővárosi Önkormányzattól sem.

Csak találgathatjuk az okokat

Válaszok híján az ember kénytelen maga találgatni, mi lehet a jelenség magyarázata. Turisztikai okok aligha állnak a háttérben, hiszen ha a Budapestre látogatók által előszeretettel fotózott látványosságok elsötétülnek, nem igazán érthető, miért pont ez a két, az útikönyvekben is talán csak eldugott helyen említett épület marad megvilágítva.

Így aztán, elsőre két verziót tudunk elképzelni. Vagy egyenesen a két közjogi méltóság hivatalától érkezett egy utasítás, hogy az ő munkahelyük égőit szabályozó gombhoz ne merjen senki nyúlni, vagy – és láttunk már ilyet is – egy túlbuzgó alkalmazott magától gondolta úgy, hogy jobban teszi, ha e két épületnél nem kapcsolja a lámpákat, mert még baja lesz belőle.

(Forrás: Népszava)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük