Az idei esztendő sem indul rosszul a felcsúti polgármesternek: üzleti köre több mint százmilliárd forintért kapott megbízásokat.

[mnky_ads id=”3427″]

- Hirdetés -

A Mészáros és Mészáros Kft.

végezheti a Százhalombatta és Ercsi közötti 15,70 kilométer hosszú vasúti pálya fejlesztését, valamint a kapcsolódó létesítmények korszerűsítését – derül ki a Közbeszerzési Hatóság kedden megjelent értesítőjéből.

Mészáros ezzel már az új esztendő második napján gigantikus közbeszerzéshez jutott, amely a vonatkozó dokumentum szerint 49 milliárd forint összértékű. Ezért a pénzért egyebek mellett új nyílvonali vágányokat, peronok, aluljárókat és lifteket is építenek. A megbízás összege több mint hétmilliárddal haladja meg a megbízó NIF Zrt. által korábban becsült értéket.

A Mészáros és Mészáros Kft. – ezúttal az Euro Aszfalttal konzorciumban és szintén európai uniós pénzből – építheti ki az ózdi szennyvízelvezető rendszert, ennek a megbízásnak az értéke 4,3 milliárd forint, ami 200 millióval kevesebb a becsültnél.

Ugyan nem Mészáros Lőrinc cége, de üzleti köréhez közel áll a Duna Aszfalt, amely szintén boldogan várhatta az EU közbeszerzési értesítőjének legfrissebb számát. Ez ugyanis két zsíros megbízást is megerősített: az egyik az M44-es autóút utolsó, Kondoros és Békéscsaba közötti szakaszának megépítése. A 18 kilométeres munkára 41,4 milliárdot kap a cég – ez hárommilliárddal több a becsültnél. A Mészáros Lőrinc üzlettársa, Szijj László tulajdonában levő cég részt vesz az M44 többi szakaszának építésében is.

A Duna Aszfalt kapott megbízást a kecskeméti kerékpárutak megépítésére is- A szintén szombaton kihirdetett megbízás összértéke 10 milliárd forint.

(Forrás: HVG)

​[mnky_ads id=”3811″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét