Ez csak más emberrel történik meg! – eddig ők is ezt gondolták!

Remek figyelemfelkeltő videót adott ki az ORFK Balesetmegelőzési Bizottsága elrettentés és figyelemfelkeltés okán. Ne higgye senki, hogy sérthetetlen, figyeljünk egymásra!

Fél év alatt 440 gyalogost gázoltak el zebrán!

Hiába az elsőbbség, ne dőljön be! Jár ugyan, de inkább álljon meg és nézzen körül, mielőtt lelép az úttestre.

Baleset gondatlan okozása; járművezetés ittas vagy bódult állapotban (a határvonal 8 ezreléknyi véralkoholszint); cserbenhagyás vétsége (ha nincsen személyi sérülés és nincs ember a közelben); segítségnyújtás elmulasztása – témakörünkben a büntető törvénykönyv (Btk.) e “kategóriákat” ismeri és szankcionálja.

A zebrán gázolták el az Argo filmek sztárját

Közúti baleset akkor minősül bűncselekménynek, ha az áldozat nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, és ez jogilag felróható a baleset okozójának (az illető megsértette a KRESZ előírásait, vagy hanyagsága, figyelmetlensége, kockázatos vezetési technikája vált végzetessé). Egyéb esetben – függetlenül a következményektől – szabálysértésről beszélünk, kivéve az ittas vezetést, ami személyi sérülés okozása nélkül is bűncselekmény. Az ittasság ténye a törvényi minősítésben a gondatlanságból elkövetett balesetet szándékos bűncselekménnyé változtatja. A legsúlyosabb büntetési tétel – tizenkét év börtön – a segítségnyújtás elmulasztásának minősített esetéért jár (ittas állapotban okoz valaki halálos kimenetelű balesetet). Az ítélkezési gyakorlatban a maximum hat-nyolc letöltendő év kiszabása fordul elő.Az alföldi kisváros külterületének földútjáról biciklin kikanyarodó idős asszonyt elütötte a főúton érkező huszonöt éves autós. Az eset két éve, 1999 szeptemberében történt. (magyarnarancs.hu)

A Facebookozás újabb áldozata – egy “f@sz@gyerek” halálos balesete

Gyalogost gázoltak halálra a Blaha Lujza téren

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük