Remek figyelemfelkeltő videót adott ki az ORFK Balesetmegelőzési Bizottsága elrettentés és figyelemfelkeltés okán. Ne higgye senki, hogy sérthetetlen, figyeljünk egymásra!

[mnky_ads id=”10551″]

- Hirdetés -

Fél év alatt 440 gyalogost gázoltak el zebrán!

Hiába az elsőbbség, ne dőljön be! Jár ugyan, de inkább álljon meg és nézzen körül, mielőtt lelép az úttestre.

[mnky_ads id=”10552″]

Baleset gondatlan okozása; járművezetés ittas vagy bódult állapotban (a határvonal 8 ezreléknyi véralkoholszint); cserbenhagyás vétsége (ha nincsen személyi sérülés és nincs ember a közelben); segítségnyújtás elmulasztása – témakörünkben a büntető törvénykönyv (Btk.) e “kategóriákat” ismeri és szankcionálja.

A zebrán gázolták el az Argo filmek sztárját

Közúti baleset akkor minősül bűncselekménynek, ha az áldozat nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, és ez jogilag felróható a baleset okozójának (az illető megsértette a KRESZ előírásait, vagy hanyagsága, figyelmetlensége, kockázatos vezetési technikája vált végzetessé). Egyéb esetben – függetlenül a következményektől – szabálysértésről beszélünk, kivéve az ittas vezetést, ami személyi sérülés okozása nélkül is bűncselekmény. Az ittasság ténye a törvényi minősítésben a gondatlanságból elkövetett balesetet szándékos bűncselekménnyé változtatja. A legsúlyosabb büntetési tétel – tizenkét év börtön – a segítségnyújtás elmulasztásának minősített esetéért jár (ittas állapotban okoz valaki halálos kimenetelű balesetet). Az ítélkezési gyakorlatban a maximum hat-nyolc letöltendő év kiszabása fordul elő.Az alföldi kisváros külterületének földútjáról biciklin kikanyarodó idős asszonyt elütötte a főúton érkező huszonöt éves autós. Az eset két éve, 1999 szeptemberében történt. (magyarnarancs.hu)

A Facebookozás újabb áldozata – egy “[email protected]@gyerek” halálos balesete

Gyalogost gázoltak halálra a Blaha Lujza téren

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét