Ez gyorsan ment! Felfüggesztették Czeglédy Csaba mentelmi jogát – lehet fogadni, meddig lesz szabadlábon

A Nemzeti Választási Bizottság péntek délután úgy döntött, felfüggeszti az előzetesből kikerült képviselő-jelölt, Czeglédy Csaba mentelmi jogát. A testület 4:2 arányban döntött a mentelmi jog felfüggesztéséről.

A döntéshez kétharmad kellett.

Az NVB azért döntött így, mert a büntetőeljárást képező ügy a választás kiírása előtt történt és az eljárás nem áll összefüggésben a választási eljárással.

Czeglédy Csaba csütörtökön szabadult előzetes letartóztatásból, miután hivatalosan is országgyűlési képviselő-jelöltté vált, így megilleti a mentelmi jog. Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte Czeglédy Csaba mentelmi jogának felfüggesztését a Nemzeti Választási Bizottságnál, amely most meghozta a döntést.

Czeglédy Csaba mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta Polt Péter – Frissítve!

Czeglédy egyelőre csak tippelni tudna, hogy, meddig marad szabadlábon, de szerinte rögtön az NVB döntése után nem viszik el, erről majd a bíróságnak kell döntenie. Az ügy precedens értékű. Czeglédy azzal érvel, nem akar szökni vagy elrejtőzni, így nem volna szükség előzetesbe helyezni.

Czeglédy állítja, megpróbálták rávenni, hogy valljon Gyurcsány ellen

Czeglédy első útja a HírTV stúdiójába vezetett, ahol arról beszélt, arra akarták rávenni, valljon Gyurcsányra.

Czeglédy állítja, megpróbálták rávenni, hogy valljon Gyurcsány ellen

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt indított nyomozást, amelyet a Csongrád Megyei Főügyészség felügyel. A nyomozásban Czeglédy Csabát több mint hatmilliárd forint vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük